Timo Bult Timo Bult
15/08/2020 06:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/08/2020 06:44

Bitcoin (BTC) koers test $12k, gaat 'ie dan eindelijk breken? Ethereum (ETH) zet stijging door

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers test $12k, gaat 'ie dan eindelijk breken Ethereum (ETH) zet stijging door

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers is weer aangekomen bij de belangrijke weerstand bij $12.000. De bulls moeten de koers hier nu wel doorheen breken, anders zou een bearish signaal bevestigd worden. Ethereum (ETH) is zijn grote horde echter al voorbij en dat is goed terug te zien in de ETH prijs!

Bitcoin (BTC) stoeit met $12.000

De afgelopen dagen heeft bitcoin een aantal positieve stappen kunnen zetten. Zo brak het eergisteren door de weerstand bij $11.500 om afgelopen nacht rond 2 uur de $12.000 aan te kunnen tikken.
De komende uren zullen spannend worden. Afgelopen nacht kon bitcoin dus al de $12.000 aantikken maar tot een directe uitbraak kwam het toen niet. De BTC koers zakte iets terug en handelt nu voor een prijs van $11.945 op cryptocurrency exchange Coinbase.
Bitcoin testte de $12.000 voor het eerst op 2 augustus. Hier zakte de koers vervolgens vrij snel terug onder waarna het op 10 augustus nog een keer lukte. Vandaag, 15 augustus, is dus de derde serieuze test van deze weerstandszone.
Doordat bitcoin deze maand niet door deze weerstand heen kon breken, lijkt het momentum iets af te nemen. Zo neemt het handelsvolume in augustus steeds iets af en toont ook de Relative Strength Index (RSI) een dalende trend. Dit terwijl de koers dus gelijke toppen vormt bij $12.000.
Kortom, een doorbraak door die $12.000 is belangrijk! Mocht dit lukken dan ligt volgens Crypto Insider Michiel de volgende belangrijke horde bij $12.900. Zakt de bitcoin koers iets terug dan ligt bij $11.500 de eerstvolgende support met $11.000 als belangrijkste support.

Ethereum (ETH) zet door boven $400

Net als bitcoin stoeide ook ethereum de afgelopen tijd met een belangrijke weerstandszone. Voor ethereum was dit de $400. De grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie kon hier gisteren doorheen breken en lijkt de stijging door te zetten.
Op het moment van schrijven is de prijs van ethereum $439,75 op Coinbase. Voor degene met ethereum is de prijs van $450 belangrijk om in de gaten te houden. Hier ligt namelijk naar verwachting de eerstvolgende belangrijke weerstand.
Is bitcoin of goud een betere investering? De bekende Winklevoss Twins kwamen onlangs met een interessant argument waarom bitcoin een betere investering is. Goud heeft namelijk een onbekende maximale voorraad vanwege mijnbouw in de ruimte!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie