Timo Bult Timo Bult
15/08/2020 06:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/08/2020 06:05

Bitcoin (BTC) een betere investering dan goud vanwege mijnbouw in de ruimte?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) een betere investering dan goud vanwege mijnbouw in de ruimte

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De discussie of goud of bitcoin (BTC) een betere investering is, is al lange tijd aan de gang. Steeds vaker worden de twee in dezelfde hoek gezet als veilige havens, waarbij bitcoin ook wel het “digitale goud” wordt genoemd. Een van de grootste argumenten om bijvoorbeeld in goud te investeren is zijn vaste maximale voorraad, waardoor het ideaal is als bescherming tegen inflatie. Maar heeft goud wel een maximale voorraad?
In een recent interview met Barstool Sports-oprichter David Portnoy, stellen de bekende Winklevoss Twins dat de goudvoorraad op aarde helemaal geen bekende maximale voorraad heeft. Natuurlijk zijn er schattingen van hoeveel goud er gedolven is en hoeveel er nog in de grond zit. Maar volgens de tweeling moeten we letterlijk omhoog kijken; in de asteroïden ‘vlakbij’ aarde zit namelijk “voor miljard dollars aan goud:”

“Er zweven miljarden dollars aan goud in asteroïden rond deze planeet, en Elon [Musk] zal daar naartoe gaan en goud gaan delven. […] Daarom is goud een probleem, omdat het aanbod niet vaststaat zoals Bitcoin.”

De reden dat de tweeling Musk noemt is natuurlijk vanwege zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX. Een van de dingen die Musk op dit moment al zou kunnen doen is naar deze asteroïden vliegen en het goud eruit halen. In dat geval neemt de voorraad op aarde toe en zou de goudprijs dus zakken.
Ietwat verbaast vroeg Portnoy “is dat een echt statement?” De tweeling, bekend van het oprichten van de cryptocurrency exchange Gemini, antwoordde kort maar krachtig met “Ja.”
Het argument voor bitcoin hier is dat bitcoin een bekende totale voorraad heeft van 21 miljoen BTC. Zodra deze maximale voorraad bereikt is, ergens in het jaar 2140, kan er met geen mogelijkheid meer bitcoin in omloop komen. Kortom, bitcoin is hiermee een goed middel voor investeerders om zich te beschermen tegen inflatie van fiatvaluta.
Uiteraard is bitcoin niet een gegarandeerde route tot succes. Daarbij hebben de Winklevoss Twins belang bij het goed presteren van bitcoin aangezien zij een exchange hebben. Toch is de argumentatie interessant te noemen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie