Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Bitcoin (BTC) een betere investering dan goud vanwege mijnbouw in de ruimte?

De discussie of goud of bitcoin (BTC) een betere investering is, is al lange tijd aan de gang. Steeds vaker worden de twee in dezelfde hoek gezet als veilige havens, waarbij bitcoin ook wel het “digitale goud” wordt genoemd. Een van de grootste argumenten om bijvoorbeeld in goud te investeren is zijn vaste maximale voorraad, waardoor het ideaal is als bescherming tegen inflatie. Maar heeft goud wel een maximale voorraad?

In een recent interview met Barstool Sports-oprichter David Portnoy, stellen de bekende Winklevoss Twins dat de goudvoorraad op aarde helemaal geen bekende maximale voorraad heeft. Natuurlijk zijn er schattingen van hoeveel goud er gedolven is en hoeveel er nog in de grond zit. Maar volgens de tweeling moeten we letterlijk omhoog kijken; in de asteroïden ‘vlakbij’ aarde zit namelijk “voor miljard dollars aan goud:”

“Er zweven miljarden dollars aan goud in asteroïden rond deze planeet, en Elon [Musk] zal daar naartoe gaan en goud gaan delven. […] Daarom is goud een probleem, omdat het aanbod niet vaststaat zoals Bitcoin.”

- Advertentie -

De reden dat de tweeling Musk noemt is natuurlijk vanwege zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX. Een van de dingen die Musk op dit moment al zou kunnen doen is naar deze asteroïden vliegen en het goud eruit halen. In dat geval neemt de voorraad op aarde toe en zou de goudprijs dus zakken.

Ietwat verbaast vroeg Portnoy “is dat een echt statement?” De tweeling, bekend van het oprichten van de cryptocurrency exchange Gemini, antwoordde kort maar krachtig met “Ja.”

Het argument voor bitcoin hier is dat bitcoin een bekende totale voorraad heeft van 21 miljoen BTC. Zodra deze maximale voorraad bereikt is, ergens in het jaar 2140, kan er met geen mogelijkheid meer bitcoin in omloop komen. Kortom, bitcoin is hiermee een goed middel voor investeerders om zich te beschermen tegen inflatie van fiatvaluta.

Uiteraard is bitcoin niet een gegarandeerde route tot succes. Daarbij hebben de Winklevoss Twins belang bij het goed presteren van bitcoin aangezien zij een exchange hebben. Toch is de argumentatie interessant te noemen!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.246,51 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.246,51 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...