Rico Engelbarts
13/08/2020 16:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/08/2020 16:05

'Bitcoin (BTC) is de enige hedge voor de inflatie die nog komen gaat,' aldus Tyler Winklevoss

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin (BTC) is de enige hedge voor de inflatie die nog komen gaat,' aldus Tyler Winklevoss

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bloomberg heeft aangegeven dat, onderdanks de grote stijging in het CPI, de Customer Price Index, de VS hun inflatie nog niet significant zullen zien stijgen, maar de prijzen stijgen wel al heel snel. De CPI op voertuigen en kleding is gestegen met 0,6% in juli, deze stijging zagen we ook al in juni, aldus het ministerie van Arbeid op woensdag.
Deze stijging is twee keer hoger dan verwacht. Bloomberg had zelf voorspeld dat er een stijging zou komen van 0,3%. Vergeleken met vorig jaar is dat een stijging van 1% in totaal. De kern-CPI-cijfers zijn in juni ook gestegen van 1,2 procent naar 1,6 procent.
Gebaseerd op de stijging van de prijsindexen in andere hele belangrijke sectoren van de economie, is Bloomberg van mening dat, hoewel zij nog geen grote inflatoire piek verwachten, de prijzen wel snel zijn gestegen.
Bitcoin-miljardair en Gemini Exchange mede-oprichter Tyler Winklevoss, een van de bekende Winklevoss tweeling, zegt op Twitter dat de inflatoire omstandigheden de enige lange termijn hedge, bitcoin is. Bitcoin handelt nu boven de zeer belangrijke $10.000 grens sinds eind juli en hangt daar nu nog steeds boven de $11.600.


Een andere grote inflatie hedge, goud, is onlangs hard gestegen richting de $2.035, maar is daarna weer teruggezakt naar $1.945. Bitcoin kwam tevens niet hoger dan $12.000 en hangt nu al een week lang onder dit niveau. Gelukkig hebben we de $10.000 niet nogmaals gezien in de tussentijd.
MicroStrategy, een groot Amerikaans softwarebedrijf, zag ook de nut van bitcoin in in het huidige economische klimaat en kocht 21.454 stuks bitcoin, voor een bedrag van $250 miljoen. Het bedrijf gaf aan dat ze de coins gekocht hadden als lange termijn investering. Op dezelfde dag steeg het aandeel van MicroStrategy met 13%.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie