Timo Bult Timo Bult
02/10/2019 06:52 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 14:30

Bitcoin (BTC) koers test $8.500 voor een tweede keer maar zakt terug

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers test $8.500 voor een tweede keer maar zakt terug

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) is na de opleving van gisteren weer iets teruggezakt nadat het de resistance bij $8.500 voor een tweede keer heeft getest. De BTC koers is weer aangekomen bij de uurlijkse 100-Moving Average (MA) en kan daar mogelijk support vinden. De altcoins laten daarnaast op dit moment vergelijkbare prijsbewegingen zien.
Ethereum (ETH) staat over de afgelopen 24 uur 3,3% in de min en is daarmee op dit moment $175,90 waard. Ripple (XRP) zakt 3,7% terug en komt daarmee op $0,2472 te staan. De grootste daler binnen de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie is bitcoin SV (BSV). De nummer 9 cryptocurrency daalt 5,5% in waarde en is daarmee $83,10 waard. Er zijn op dit moment geen stijgers binnen de top 10.
De totale marktkapitalisatie zakt zodoende terug van een niveau van $224,2 miljard naar op dit moment $219,1 miljard. De bitcoin dominantie blijft ook vandaag nagenoeg gelijkstaan op 67,7%.

Crypto Ontbijt: Hedera crasht -30% na nieuws, Bitcoin ETF’s vallen tegen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

De bitcoin koers wist op de laatste dag van september weer even op te leven. Het steeg hierdoor zelfs even boven de $8.500, echter bleek daar de weerstand sterk te zijn. Gister aan het begin van de avond bleek dit opnieuw het geval te zijn.
crypto_insiders_members_join_the_revolution
De koers testte de weerstand namelijk rond 18:00 nogmaals en zette een high neer van $8.535, maar zakte vanaf dat punt weer terug. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.249 volgens CoinMarketCap na in de afgelopen 24 uur met 2,2% in waarde te zijn gedaald.
Op de 1-uur grafiek van cryptocurrency exchange Coinbase is te zien hoe bitcoin na het testen van de weerstand bij $8.500 opnieuw terug is gezakt richting de support bij $8.200. Op dat punt bevindt zich op dit moment ook de 100-MA. Op dit moment lijkt het erop dat BTC hier support vindt.
Zakt bitcoin hier de komende uren alsnog doorheen dan kan het opzoek gaan naar de onderliggende support bij $8.100 en daaronder op $8.000. Stuitert de koers terug omhoog vanaf de $8.200 dan zal de weerstandszone bij $8.300 de eerstvolgende hindernis zijn. Daarboven ligt de belangrijke weerstand van $8.500.


Crypto Insider David heeft weer een ?nieuwe Macro Update? staan in onze members-omgeving! David gaf vorige week al aan dat het verstandig is om defensief te zijn, maar wat is de situatie nu? Hij legt het in zijn nieuwe Macro Update uitgebreid uit.

Surf nu naar https://members.crypto-insiders.nl om je aan te melden voor een ⚡️gratis⚡️ maand lidmaatschap op exclusieve content!


Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan. Wil je weten wat hij verwacht van de lange termijn? lees dan hier verder!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie