Timo Bult Timo Bult
23/09/2020 06:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/09/2020 06:59

Bitcoin (BTC) koers test na stuiter deze weerstandszone, welke prijspunten zijn belangrijk om in de gaten te houden?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers test na stuiter deze weerstandszone, welke prijspunten zijn belangrijk om in de gaten te houden

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Nadat bitcoin (BTC) support wist te vinden bij ongeveer $10.350, steeg de BTC koers de afgelopen uren weer een beetje. Hiermee werd de eerstvolgende weerstandszone getest maar tot een verder herstel boven deze zone kwam het vooralsnog niet. De afgelopen 24 uur zijn de altcoins daarnaast weer iets gestabiliseerd en zijn er zelfs wat stijgers te vinden.

Bitcoin (BTC) bulls drukken koers naar weerstand

Gisteren stuiterde de koers tweemaal op de support bij ongeveer $10.350. Na de tweede test kon de koers langzaam maar zeker stijgen tot aan de volgende weerstand tussen $10.500 en $10.600. Deze weerstand werd gisteravond laat getest waarbij de BTC koers een high vormde van $10.502.
De weerstand is in deze zone naar verwachting sterk. Naast de 50-uurs Moving Average (MA) bevindt zich hier namelijk ook de 4-uurs 100-MA. De koers ketste er gisteravond vrijwel meteen vanaf. Met een huidige bitcoin prijs van $10.421 bevindt de koers zich weer op een belangrijk punt.
Hier bevindt zich namelijk de 100-dagen MA. Kortom, het zal waarschijnlijk op korte termijn al duidelijk worden of we verder omhoog door kunnen stomen of dat we alsnog verder terugzakken.

Deze altcoins noteren weer groene cijfers

De altcoin koersen lieten de afgelopen dagen donkerrode cijfers zien, met hier en daar dalingen van meer dan 10%. De koersen lijken nu enigszins te stabiliseren. Wel staat het overgrote deel nog in het rood.
Ethereum (ETH) zakte ten opzichte van 24 uur geleden nog eens 1,7% in waarde. De grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie is nu $339,55 waard. Op plek 5 komen we de eerste stijger tegen; bitcoin cash (BCH). De altcoin stijgt 0,7% in waarde en is $215,50 waard.
Ook litecoin (LTC), dat vanochtend nog in het nieuws kwam, stijgt en staat 1% in het groen. LTC is nu $44 waard. Al met al stijgt de cryptocurrency-markt iets in waarde. De afgelopen 24 uur kwam er ongeveer $2 miljard bij waarmee alle cryptocurrencies bij elkaar $330,4 miljard waard zijn. De bitcoin dominantie, het aandeel van bitcoins marktkapitalisatie in het totaal, blijft vrijwel gelijk en is nu 58,9%.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie