Timo Bult Timo Bult
24/11/2019 09:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/11/2019 09:11

Bitcoin (BTC) koers test weerstand bij $7.400, markt kleurt groen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers test weerstand bij $7.400, markt kleurt groen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na een aantal dagen met dalende cryptocurrency-koersen kleurt de markt vandaag weer een beetje groen. Bitcoin (BTC) heeft support gevonden op $6.800 en handelt op dit moment onder de weerstand bij $7.400. Ook de altcoins kleuren groen, met een opvallende stijger op de 9e plek.
De grootste altcoin, ethereum (ETH), steeg de afgelopen 24 uur met 0,6% naar een waarde van $151, aldus CoinMarketCap. Ripple’s XRP (XRP) ziet een stijging van 1,3% en is daarmee nu $0,2321 waard. Bitcoin SV (BSV) steeg de afgelopen 24 uur met maar liefst 10,8% naar een waarde van $105,3. Een duidelijke reden voor deze stijging lijkt er niet te zijn.
Dankzij de stijgende koersen steeg de totale marktkapitalisatie met ruim $4 miljard naar op dit moment $199 miljard. De bitcoin dominantie blijft in de buurt van het niveau waar het zich al langere tijd bevindt en is nu 66%.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin (BTC)

De bitcoin koers daalde op 22 november naar een dieptepunt van $6.775. Daar stuiterde het vanaf waarna de koers weer richting de weerstandszone bij $7.400 begon te handelen. Daar heeft de BTC koers tot nu toe drie keer weerstand gevonden, echter blijft bitcoin er enigszins in de buurt.
De prijs van bitcoin is op het moment van schrijven $7.210 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Op de uurlijkse grafiek handelt BTC in een stijgende driehoek. De koers bevindt zich op dit moment vlak boven de stijgende support-lijn van dit patroon. De weerstandslijn van het patroon ligt op $7.400.
Een stijgend driehoekspatroon is een continuatie patroon, wat inhoudt dat de koers mogelijk de trend waarin het voor het vormen van het patroon inzat, voortzet. Mocht dit inderdaad gebeuren dan kan BTC opnieuw versnellen richting de $6.800. Een doorbraak door deze support kan een versnelling richting de $6.500 betekenen.
Voor de bulls is het zaak om de $7.400 te doorbreken. Boven dit prijsniveau vormt de $7.700 mogelijk het volgende obstakel voor een verder herstel.
Crypto Insider David heeft een gloednieuwe wekelijkse koersanalyse voor je klaarstaan! Er zijn zowel bullish als bearish signalen, maar wat valt hier uit op te maken? David deelt zijn kennis met je in zijn laatste column.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Advertentie
Advertentie