Timo Bult Timo Bult
03/12/2019 07:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/12/2019 07:50

Bitcoin (BTC) koers test weerstand voor de derde keer, crypto-markt handelt horizontaal

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers test weerstand voor derde keer, crypto-markt handelt horizontaal

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De crypto-markt is de afgelopen 24 uur vooral zijwaarts blijven handelen. De bitcoin (BTC) koers heeft afgelopen nacht echter nogmaals de weerstand bij $7.400 getest maar wist hier voor de derde keer op rij niet bovenuit te breken. Ook de altcoins handelen zijwaarts met geen al te grote prijsverschillen ten opzichte van 24 uur geleden.
Ethereum (ETH) zakte de afgelopen 24 uur welgeteld 0,01% terug en blijft dus gelijk in prijs op $148,45. Ripple (XRP) daalt 0,1% en staat nu op $0,2200. De grootste stijger binnen de top 10 cryptocurrencies is bitcoin cash (BCH). BCH steeg 0,6% en is daarmee nu $214,82. De grootste daler is de nummer 10 stellar (XLM). XLM staat 1,2% in de min en is nu $0,0556 waard.
De totale marktkapitalisatie steeg de afgelopen 24 uur met een kleine $1 miljard naar een niveau van $198,8 miljard. Houden we de marktkapitalisatie van bitcoin van $132,2 miljard tegen de totale marktkapitalisatie, dan zien de dat de bitcoin dominantie op 66,5% staat.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC)

Nadat bitcoin op 1 december weer onder de support bij $7.400 terechtkwam is de richting van de koers vooral zijwaarts geweest. BTC wist de $7.400, dat nu als weerstand fungeert, drie keer te testen maar kon hier niet bovenuit breken.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.292 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Bitcoin bevindt zich daarmee in de buurt van de support bij $7.300. Zakt BTC hier doorheen dan kan een versnelling richting de $7.000 plaatsvinden.
In de situatie waarin het de bulls alsnog lukt om de $7.400 te doorbreken dan ligt de volgende mogelijke weerstand bij de uurlijkse 100-Moving Average (MA) die bij ongeveer $7.450 voor weerstand kan zorgen. Hierboven is de eerstvolgende belangrijke weerstand het prijsniveau bij $7.700.
Was dit de dip voor bitcoin (BTC)? Technisch analist David van Ineveld heeft zojuist weer een nieuwe wekelijkse analyse online staan!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie