Timo Bult Timo Bult
02/12/2019 08:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/12/2019 08:00

Bitcoin (BTC) blijft onder de $7.400 handelen, altcoins tonen rode cijfers

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) blijft onder de $7.400 handelen, altcoins tonen rode cijfers

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren was te zien dat bitcoin (BTC) na de recente opleving weer de daling heeft ingezet. De BTC koers kwam daarmee weer onder de $7.400 terecht en vormt lagere lows op de uurlijkse grafiek van cryptocurrency-exchange Coinbase. De altcoins in de top 10 volgen bitcoin in zijn voetsporen en tonen, op een enkele altcoin na, rode cijfers.
Die enige stijger is ethereum (ETH), al is het geen stijging om over naar huis te schrijven. ETH staat 0,1% in de plus en is daarmee nu $148,50 waard volgens CoinMarketCap. Ripple’s XRP (XRP) daalt met 0,8% naar een waarde van $0,2201. De grootste daler is op dit moment bitcoin SV (BSV), dat 2,9% in de min staat en daarmee nu $101,40 waard is.
De totale marktkapitalisatie nam de afgelopen 24 uur verder af met $2,2 miljard en staat nu op $197,8 miljard. De bitcoin dominantie neemt ook weer iets af en staat op 66,4%.

Nederlandse thuiswerkers slaan jackpot met zelf bitcoins maken
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

Bitcoin kwam in de nacht van zaterdag of zondag onder de support bij $7.400 terecht nadat het een aantal dagen geleden juist een opleving liet zien. Nadat de support bij $7.400 het begaf, vond bitcoin even support bij $7.300 vanaf waar het weer even richting de $7.400 wist te stijgen.
De BTC koers testte deze weerstand twee keer. Na de laatste keer dat het de weerstand testte, daalde BTC naar een low van $7.157. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.245 op Coinbase.
Met de recente dalingen lijkt het erop dat de dalende trendlijn die bitcoin sinds eind oktober vormt, standhoudt. Deze trendlijn kan bij $7.350 voor weerstand zorgen. Verder omhoog ligt de weerstand bij $7.400, die BTC dus de afgelopen 24 uur al twee keer testte. Zakt de koers verder terug dan is het mogelijk dat de koers support vindt bij $7.000.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie