Timo Bult Timo Bult
10/06/2019 07:42 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/06/2019 07:42

Bitcoin (BTC) koers toont bearish signalen, support houdt voor nu stand

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Nadat bitcoin (BTC) drie dagen geleden nog even boven de $8.000 uit wist te komen, is de koers steeds verder teruggezakt. Afgelopen nacht testte de koers een belangrijk support-niveau en lijkt vanaf dat punt weer iets terrein te winnen.
Volgens CoinMarketCap is de prijs van bitcoin (BTC) op het moment van schrijven $7.747 na 2,2% in waarde te zijn gedaald in de afgelopen 24 uur. De totale marktkapitalisatie is $247,2 miljard en die van bitcoin is $137,5 miljard. Daarmee komt de bitcoin dominantie uit op 55,6%, wat betekent dat de dominantie weer iets is toegenomen in de afgelopen dagen.
Eerder vannacht kwam de bitcoin koers opnieuw aan bij de belangrijke support op $7.400. Dit prijspunt wordt door meerdere analisten gezien als een belangrijk punt. Zo schreef de analyst B.Biddles:

Ik houd deze retest van 7.4 nauwlettend in de gaten. Als deze het niet houdt, dan weet je nooit waar het mes gevangen zal worden, maar 6 is een redelijke gok.

https://twitter.com/thalamu_/status/1137846960667258880
De $7.400 bleek het uiteindelijk te houden waardoor de koers nu weer iets aan het stijgen is. Toch geven de grafieken aan dat de trend mogelijk bearish kan gaan draaien. Zo schrijft Crypto Insider David in zijn laatste bitcoin koers weekanalyse: “Hoewel de retrace nog niet echt heeft doorgezet verwacht ik niet dat het hier ophoudt.”
Daarnaast laat ook de wekelijkse bitcoin grafiek een bearish signaal zien. Zo werd week 22 afgesloten met een zogenaamde Doji-candleDit is een candle met een bijzonder klein lichaam maar met aan beide kanten lange wicks. Een dergelijke candle signaleert onzekerheid op de markt met een mogelijke trendommekeer tot gevolg. Nu er weer een week voorbij is, en er een nieuwe weekly candle is afgesloten, is te zien dat een trendommekeer nog aannemelijker is geworden.


Heb je gisteren de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie