Timo Bult Timo Bult
28/07/2021 15:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/07/2021 15:43

Bitcoin (BTC) koers voert 2e aanval op $40.000 uit, ripple (XRP) de hardste stijger; is dit de reden?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers voert 2e aanval op $40.000 uit, ripple (XRP) de hardste stijger is dit de reden

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers lijkt de druk op de $40.000 toch echt op te voeren nu. Vanmiddag vond een tweede test plaats maar de bears geven zich hier vooralsnog niet gewonnen. Ook deze keer zien we bitcoin namelijk weer een kleine correctie maken. Ondertussen zien we ripple (XRP) hard in waarde stijgen. Wat zit hierachter? Je leest het in deze marktupdate!

🚀 Nederlanders geven al onze lezers gratis crypto; pak jouw gratis $MATIC
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

2 bullish bitcoin (BTC) grafieken

Eergisteren bereikte bitcoin al eens de $40.000. Toen bracht een correctie de koers terug tot $36.500 vanaf waar de bulls weer het roer overnamen. BTC steeg de afgelopen 24 uur terug en vestigde vanochtend een lokale high van $40.925 op crypto exchange Coinbase. Ook deze keer kon de koers niet uitbreken waarmee we bitcoin nu op een prijs van $39.620 zien handelen.

Waar we lange tijd weinig actie zagen, neemt nu het handelsvolume weer toe en is de strijd om deze belangrijke weerstandszone in volle gang. Voor sommige whales was dit een goed moment om eens even flink in te slaan. Vandaag waren weer twee enorme uitstromen bij exchanges te zien. Tijdens de eerste piek stroomden ongeveer 28.000 bitcoins weg ter waarde van meer dan $2 miljard. De tweede piek bedroeg ongeveer 23.000 bitcoins ter waarde van ongeveer $900 miljoen.

Een dergelijke uitstroom heeft normaal gesproken een positief effect. Het betekent namelijk dat het aanbod op de exchanges is afgenomen en dat de kans op een plotselinge verkoop afneemt. Ten slotte publiceerde de analist Will Clemente nog een interessante grafiek.

Hij laat een grafiek van het aantal bitcoin wallets met 0,1 tot 1 bitcoin. Dit zijn dus de kleinere investeerders op de markt. Die zijn de afgelopen 12 maanden druk geweest. Zij zijn namelijk in aantallen flink gestegen!

Advertentie

Ripple (XRP) in de plus, is dit de reden?

Bij de altcoins in de top 10 is het beeld op dit moment stabiel met stijgingen en dalingen van over het algemeen rond de 2%. Ripple steekt daar echter met kop en schouders bovenuit. De nummer 6 staat maar liefst 10,5% in het groen.

Het positieve sentiment heeft waarschijnlijk te maken met goed nieuws. Ripple heeft namelijk een nieuw betalingskanaal aangekondigd in Japan. Hierover lees je hier meer.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie