Timo Bult Timo Bult
28/06/2021 16:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/06/2021 16:29

Bitcoin (BTC) koers voert 2e charge uit, breken we ‘m nu wel? Ethereum (ETH) zet stijging door!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers voert 2e charge uit, breken we 'm nu wel? Ethereum (ETH) zet stijging door!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Vanochtend was te lezen dat bitcoin (BTC) uit heeft kunnen breken maar toen bij $35.000 direct op grote weerstand stuitte. Een uitbraak door dit prijsniveau bleek op dat moment een brug te ver te zijn. Toch zien we voorzichtig wat meer positieve signalen!

Geen ‘zachte landing’ meer voor economie VS: de impact op Bitcoin
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC) voert druk op $35.000 op

Vanochtend zette de bitcoin prijs een high neer bij $35.301 waarmee de eerste aanval op de $35.000 sinds 25 juni een feit werd. Ook nu bleef een uitbraak uit maar gedurende de middag wist bitcoin al snel weer terug omhoog te klimmen na bij de middellijn van de Bollinger Bands op de 4-uurs grafiek bij $34.500 steun te hebben gevonden. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $34.800 op crypto exchange Coinbase en dus bevindt de koers zich weer vlak onder de weerstand.

Kortom, de druk van de bulls blijft erop zitten. Een doorbraak van de $35.000 zou een volgend bullish teken zijn dat we de bodem van de recente correctie eindelijk bereikt hebben. Het blijft daarnaast nog altijd mogelijk dat we alsnog weer gaan dalen. In dat geval blijft die $30.000 een belangrijke support om in de gaten te houden.

Advertentie

Ethereum (ETH) zet rally verder door, stijgt hard

Bij de altcoins zagen we vanochtend al dat ethereum (ETH) het goed deed. Die opwaartse beweging heeft de grootste altcoin op de markt vanmiddag doorgezet. ETH staat nu bijna 15% in de plus en is nu $2.104 waard. Andere opvallende stijgers zijn Binance coin (BNB) met +7% en uniswap (UNI) met +11%.

Het zijn de alts met de wat kleinere marktkapitalisaties die het bijzonder goed deden vanmiddag. Compound (COMP) begon vandaag hard te stijgen en staat nu zelfs 25,8% in de plus. Hiermee is de decentralized finance (DeFi) coin de grootste stijger van de top 100.

Alle cryptocurrencies zijn bij elkaar nu $1,36 biljoen waard, een stijging van 3,3% ten opzichte van 24 uur geleden. Daarbij wint bitcoin weer een klein beetje terrein op de altcoins. De bitcoin dominantie steeg met 0,7% en is nu 47,9%!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie