Timo Bult Timo Bult
29/06/2021 09:54 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/06/2021 09:54

Bitcoin (BTC) koers voert druk steeds verder op, is een uitbraak aanstaande?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers voert druk steeds verder op, is een uitbraak aanstaande?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De strijd om de $35.000 is nog altijd in volle gang! De bitcoin (BTC) bulls voeren de druk op maar de bears geven zich niet zomaar gewonnen. Dit leidt tot een zijwaarts handelende bitcoin koers, vlak onder die weerstand bij $35.000. Hoe doen de altcoins het in deze situatie? Je leest het in deze marktupdate.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC) voert druk op

Sinds de nacht van zondag op maandag zitten veel handelaren op het puntje van hun stoel. Dat was namelijk het moment dat bitcoin weer aankwam bij de weerstand van $35.000. Dit prijsniveau vormt een relatief belangrijk prijspunt dat doorbroken dient te worden voor een verder herstel. Tot een uitbraak is het sindsdien echter nog niet gekomen.

Wel bleef de koers dicht in de buurt. De koers probeerde tot nu toe zes keer om tot een uitbraak te komen maar telkens liep het uit tot een kleine afwijzing. Op het moment van schrijven proberen de bulls het nog maar eens. De prijs van bitcoin is $35.211 op crypto exchange Coinbase.

Lukt het nu wel dan komt het volgende weerstandsniveau alweer vrij gauw in zicht. De 200-moving average (MA) op de 4-uurs grafiek bevindt zich namelijk op $35.900. Voor de komende uren is het ook belangrijk om de handelsvolumes in de gaten te houden. Een positief teken zou zijn als de volumes een toename zien tijdens een uitbraak.

Een nieuwe duik terug de range in is ook nog altijd mogelijk. In dat geval blijft de $30.000 een belangrijke support. Voor een uitgebreide technische analyse vind je hier de altcoin video van John van Meer, en hier de dagelijkse koersvideo van Michiel voor de Insiders!

Advertentie

Altcoins kleuren groen, maar bitcoin wint weer terrein

Binnen de top 10 is het beeld tevens groen! Ethereum (ETH) stijgt met 5,5% naar een waarde van $2.162 en lijkt dus goed op weg te zijn om de $2.000 te breken. De grootste stijger van de top 10 is polkadot (DOT). De nummer 9 staat 7,1% in de plus en heeft hiermee een prijs van $16,30.

Ondanks de stijgende top 10, zien we de totale marktkapitalisatie alsnog met 3,1% afnemen naar $1,35 biljoen. Bitcoin weet met zijn stijging opnieuw wat terrein te winnen op de altcoins. Het aandeel van bitcoins marktkapitalisatie in het totaal bedraag nu 49,1% na een stijging van 2,4%.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie