Timo Bult Timo Bult
31/10/2019 08:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2019 08:02

Bitcoin (BTC) koers vormt dalende trendlijn, test de 200 dagen MA

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers vormt dalende trendlijn, test de 200 dagen MA

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) is de afgelopen uren iets in waarde gezakt. Door deze recente daling wordt duidelijk dat de bitcoin koers sinds 26 oktober een dalende trendlijn vormt op de uurlijkse grafiek van cryptocurrency exchange Coinbase. De altcoins binnen de top 10 laten net als BTC op dit moment rode cijfers zien.
Zo staat ethereum (ETH) 1,5% in de min waarmee het naar een waarde van $184,08 zakt, aldus CoinMarketCap. Ripple (XRP) daalde de afgelopen 24 uur 1,3% in waarde. XRP is hiermee nu $0,2957 waard. De grootste daler is TRON (TRX). De nummer 10 altcoin steeg eerder nog aanzienlijk in waarde maar staat nu weer bijna 5% in de min. TRX is daardoor nu $0,0202 waard.
Al met al daalt de totale marktkapitalisatie met ongeveer $4 miljard. Gisteren was de totale marktkapitalisatie $248,8 miljard, nu is dat $244,8 miljard. De bitcoin dominantie, het aandeel van de marktkapitalisatie van bitcoin in de totale marktkapitalisatie, zakt met 0,1% terug en staat nu op 67,3%.

Amerikaanse inflatiedata stuurt bitcoin koers duizenden dollars omhoog
Amerikaanse inflatiedata stuurt bitcoin koers duizenden dollars omhoog

Bitcoin (BTC)

Sinds de piek boven de $10.500 die bitcoin op 26 oktober neerzette is de koers in een lichte neerwaartse trend beland. Op de uurlijkse grafiek is hierdoor een dalende trendlijn te zien die de koers ongeveer drie keer heeft getest sinds 26 oktober.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin op Coinbase $9.105, ongeveer $150 lager dan 24 uur geleden. De BTC koers heeft dus een klein stapje teruggedaan, wat overeenkomt met de dalende trendlijn die wordt gevormd.
Deze trendlijn bood vanochtend rond de $9.214 voor het laatst weerstand waarna de koers opnieuw iets terugzakte. De komende uren kan deze trendlijn rond de $9.200 opnieuw voor weerstand zorgen. Verder naar boven ligt een weerstand rond de $9.400 waar zich op dit moment ook de uurlijkse 100-Moving Average (MA) bevindt.
De koers lijkt support te vinden bij $9.000, het prijsniveau dat gisteren voor het laatst getest werd. Zakt de koers hier in de komende uren doorheen dan kan de $8.900 mogelijk support bieden.
Op de langere termijn stelt Crypto Insider David in ons Telegram kanaal dat BTC een “mooie kleine bounce” heeft gemaakt bij de 200 dagen MA. “De eerste succesvolle test van de 200 dagen MA is een feit!” aldus David. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.
Crypto Insider David zegt dat de stier weer terug is in zijn nieuwste uitgebreide wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees zijn analyse dan hier.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. 

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie