Timo Bult Timo Bult
17/03/2021 07:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/03/2021 07:44

Bitcoin (BTC) koers weet belangrijke MA niet te breken, cardano (ADA) nog altijd dik in de plus

Nieuws
Bitcoin (BTC) koers weet belangrijke MA niet te breken, cardano (ADA) nog altijd dik in de plus

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De markt kleurt vanochtend overwegend groen! En daarbij valt vooral cardano (ADA) op. Die altcoin staat namelijk dik in de plus nadat er gisteren groot nieuws over naar buitenkwam. Bitcoin (BTC) kon daarnaast standhouden boven een belangrijke support-zone maar handelt nog altijd onder een belangrijke Moving Average (MA).

Bitcoin (BTC) houdt stand maar wordt afgewezen

In de nacht van zondag op maandag zagen we bitcoin een tweede beweging naar beneden maken. Het uiteindelijke dieptepunt dat de koers bereikte lag bij $53.221 op cryptocurrency exchange Coinbase. In deze zone lag zoals verwacht een support. Die support hield stand met een aardige stuiter tot gevolg.

Bitcoin steeg zodoende weer 7,5% in waarde maar stuitte vervolgens op weerstand bij de 50-MA op de 4-uurs grafiek. Hier werd de koers afgewezen met een daling tot het huidige prijsniveau tot gevolg. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $56.029 op Coinbase.

Voor de bulls is het belangrijk om de BTC koers door die 4-uurs 50-MA te drukken om zo een verder herstel te kunnen realiseren. Lukt dit niet dan is de kans aanwezig dat de eerder geteste support bij $54.000 opnieuw getest zal gaan worden. In de situatie waarin de koers hier doorheen zakt, komt de volgende support-zone in zicht. Die ligt ongeveer bij $54.500.

Cardano (ADA) geniet van het ‘Coinbase-effect’

Bij de altcoins zien we cardano nog altijd dik in de plus staan. De tweede grootste altcoin op de markt geniet nog steeds van het zogenaamde Coinbase-effect. Gisteren werd namelijk aangekondigd dat ADA wordt genoteerd op Coinbase Pro en zoals we vaker hebben gezien bij andere altcoins zorgt dit voor aardige stijgingen! Cardano staat op dit moment 22,3% in het groen en is nu $1,26 waard.

Verder zien we dat de andere koersen over het algemeen wat aan het kwakkelen zijn. Ethereum (ETH) staat ten opzichte van 24 uur geleden maar 0,1% in de plus. Al met al steeg de cryptomarkt met 1,8% in waarde. Alle cryptocurrencies zijn nu $1,7 biljoen waard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie