Timo Bult Timo Bult
23/04/2021 15:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/04/2021 15:22

Bitcoin (BTC) koers weet vooralsnog niet boven de $50.000 te herstellen, glijden we verder af?

Nieuws
Bitcoin (BTC) koers weet vooralsnog niet boven de $50.000 te herstellen, glijden we verder af

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het zal je niet ontgaan zijn; de markt kleurt vandaag rood. Bitcoin (BTC) is door de $50.000 gezakt en ook de altcoins zakken op dit moment aanzienlijk terug. Toch zagen we ook een kleine stuiter vandaag, maar is dit meteen de bodem van deze correctie?

Bitcoin (BTC) glijdt naar beneden en komt onder de $50.000 terecht

Het nieuws dat de Amerikaanse president Joe Biden volgende week waarschijnlijk een nieuw belastingplan zal presenteren, sloeg een beetje als een bom in. Hij wil namelijk de vermogenswinstbelasting in de Verenigde Staten waarschijnlijk flink verhogen. Daarover lees je in dit artikel meer.

De bitcoin koers zakte door de paniek sinds gisteravond met bijna 14% in waarde. Op het moment van schrijven lag het dieptepunt van de correctie op $47.500 op crypto exchange Coinbase. In de loop van de dag vandaag steeg bitcoin weer iets terug vanuit deze regio.

Bij $50.000 werd BTC echter weer tot stoppen gedwongen en tot een herstel terug boven deze psychologische grens kwam het dus niet. Mocht dat in de komende uren alsnog lukken dan liggen eventuele volgende weerstandszone bij $51.600, $54.000 en $56.000.

De grote vraag blijft natuurlijk of de bodem al bereikt is. Vanaf de huidige all-time high (ATH) vlak onder de $64.500 is BTC al met 26% in waarde gedaald. Op de langere termijn is deze correctie gezond te noemen. Op de wekelijkse grafiek stond de Relative Strength Index (RSI) namelijk lange tijd diep in het overbought gebied, wat een teken is dat de markt oververhit raakte.

Een verdere correctie zou echter nog altijd in het verschiet kunnen liggen, zeker gezien de correcties die we in het verleden hebben gezien van soms wel meer dan 30%. In zijn wekelijkse column noemt onze analist Michiel een aantal prijszones die hij nu in de gaten houdt.

Altcoins dalen met meer dan 10%

Zoals gezegd vielen de klappen niet alleen bij bitcoin. Zo daalt ethereum (ETH) ten opzichte van 24 uur geleden met 11,4% in waarde, Binance coin (BNB) met 12,7% en ripple (XRP) met 17,6%. De grootste daler van de top 10 is dogecoin (DOGE). De nu nummer 7 staat 17,8% in het rood.

De altcoins verliezen hiermee weer iets terrein op bitcoin. De bitcoin dominantie bungelt namelijk nog altijd bij de 50% en bedraagt nu 50,7%. De totale marktkapitalisatie daalde het afgelopen etmaal met 11,5%. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn hiermee $1,8 biljoen waard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie