Kevin Schijven Kevin Schijven
03/07/2020 13:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/07/2020 13:04

Bitcoin (BTC) koers wordt mogelijk beïnvloed door crypto-miners, zegt onderzoeker

Cryptocurrency-miners zouden wellicht verantwoordelijk zijn voor de recente koersactiviteit van bitcoin (BTC). Dat meldt Mike Alfred, medeoprichter en CEO van analysebedrijf Digital Assets Data, in een interview met Cointelegraph gepubliceerd op 3 juni.

Het is moeilijk om het definitief te zeggen, maar het lijkt erop dat de activiteiten van miners een directe en onmiddellijke impact hebben op de prijs.

Dit valt vooral op tijdens uitschieters als op 23 juni toen miners meer dan 300% meer verkochten dan gemined werd die dag.

Aldus Alfred. Dit verliep kort na de halving (medio mei) nog anders, zegt de onderzoeker. Toen hielden miners juist meer BTC vast dan ze verkochten:

Rolling MRI (Miner’s Rolling Inventory) is sinds de halving aanzienlijk afgenomen, wat betekent dat miners meer BTC vasthouden dan dat ze minen.

Dat zei Alfred nog tegen Cointelegraph op 18 juni, maar dat plaatje veranderde dus op 23 juni. De toename in het verkoop van bitcoin onder miners zou volgens de analist de BTC-koers de afgelopen tijd kunnen verklaren. Ook op Crypto Insiders was toen te lezen dat een enorme miner sell-off waarschijnlijk invloed heeft op de prijs.
De koers van bitcoin herstelde zich na de grote klap in maart die veroorzaakt werd door de uitbraak van het coronavirus. Kort voor de halving schoot de prijs nog even boven de $10.000 uit en dat gebeurde nogmaals begin juni. Over het algemeen blijft de prijs echter rond de range tussen $9.000 en $9.400 hangen.
23 juni was er even een uitschieter boven de $9.600 te zien, maar sindsdien heeft de BTC-koers moeite om de $9.300 aan te tikken, en vannacht dook de koers zelfs even onder de $9.000. Het huidige marktsentiment lijkt dan ook langzamerhand steeds meer bearish te worden.
Mike Alfred en zijn broer Ryan Alfred zeiden onlangs tegen Times of Entrepreneurship dat zij “de Bloomberg van Bitcoin” willen bouwen:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie