Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) koers blijft dalen, dit zijn 5 redenen waarom

De koers van bitcoin (BTC) zakte afgelopen nacht kort onder de $9.000 en ligt het moment van schrijven net iets boven $9.200. Langzamerhand lijkt het marktsentiment weer bearish te worden. De volgende factoren zijn wellicht verantwoordelijk voor deze plotselinge daling.

Miner Sell-Off

Gisteren rapporteerde Crypto Insiders nog dat $67 miljoen aan BTC was verplaatst door bitcoin-miners. Inmiddels meldt onderzoeksbureau Glassnode dat 23 juni de grootste uitstroom van BTC van miners naar cryptocurrency-exchanges zag in meer dan een jaar.

- Advertentie -

Maar zoals CryptoQuant gisteren al aangaf is er een nog grotere stroom van BTC vanuit miners die niet verkocht is aan beurzen. Wellicht worden deze bitcoins verkocht op over-the-counter (OTC) markten die erg populair zijn in China. In totaal gaat het dan om bijna 10.000 BTC ter waarde van $90 miljoen.

COVID-19 en de aandelenmarkt

Gisteren had ook de aandelenmarkt weer een klap te verduren en sinds de uitbraak van het coronavirus toont bitcoin een sterkere correlatie met de aandelenmarkt dan ooit. Er wordt gespeculeerd dat mensen bitcoin kopen voor dezelfde reden dat ze goud kopen: als een ‘veilige haven’ om zichzelf in te dekken tegen inflatie van fiatvaluta. Echter blijkt de laatste tijd dat als de aandelenmarkt zakt, de paniek ook overslaat naar bitcoin vanwege een vrees over gebrek aan liquiditeit. Het coronavirus zorgt hier wellicht wederom voor met nieuws over nieuwe uitbraken in landen als Japan.

De psychologische barrière van $10.000

Na de uitbraak van het virus, herstelde de bitcoin-koers zich eind april. De prijs schoot weer terug naar de range tussen $9.000 en $10.000. Sindsdien heeft de koers de psychologie grens van $10.000 meerdere malen getrotseerd, maar het is pas één keer gelukt om er ook daadwerkelijk door heen te breken. Elke keer als de koers weer even groen kleurt en richting $10.000 gaat, valt deze vervolgens weer terug in de range tussen 9.000 en 9.600. Dat de koers telkens faalt door deze grens heen te breken, zorgt ervoor dat bitcoin-mining wellicht niet rendabel is voor kleinere miners en maakt handelaren aarzelend.

Lage volatiliteit

De cryptocurrency-markt staat berucht om zijn volatiliteit. De koers van bitcoin zag de afgelopen weken echter relatief weinig beweging. Skew Markets meldt dat het 10-daagse realized volatility zelfs een jaarlijkse dieptepunt van 30% heeft bereikt. Een lange periode van lage volatiliteit eindigt meestal met een breakout, maar het is moeilijk te voorspellen welke kant op.

BitMEX Liquidaties

Door de koersdaling van bitcoin werden handelaren met longposities op derivatenbeurs BitMEX geforceerd te liquideren, wat de prijsdaling verergert. De totale hoeveelheid liquidaties gisteren op BitMEX tonen een behoorlijk scheve verdeling met $36 miljoen aan verkoopliquidaties tegenover minder dan een half miljoen koopliquidaties. Het lijkt erop dat iemand posities liquideerde voor het vervaldatum op 26 juni. Een record van $1 miljard bitcoin-optiecontracten verloopt morgen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.301,09 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.357,63 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.382,05 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.387,15 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.422,34 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.301,09 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.357,63 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.382,05 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.387,15 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.422,34 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...