Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) prijs daalt terwijl miners $67 miljoen aan BTC verplaatsen

Het was vandaag al op Crypto Insiders te lezen: na een mooie stijging gisteren van de bitcoin (BC) koers richting $9.800, valt de moeder aller cryptocurrencies vandaag weer onder de $9.500 en komt de prijs op het moment van schrijven weer bij de weerstandszone van $9.400 uit.

Een reden is wellicht de dalende aandelenmarkt vandaag, de andere is dat bitcoin-miners wellicht zijn begonnen met het massaal verkopen van hun bitcoin. HaoBTC en Poolin, twee Chinese mining-pools, verplaatsten vandaag maar liefst 7.153 BTC, ter waarde van meer dan $67 miljoen. Dat meldt CryptoQuant, een blockchain-dataprovider:

- Advertentie -

Alhoewel deze bitcoin nog niet op cryptocurrency-exchanges is verschenen, is er een grote kans dat deze BTC op over-the-counter­ (OTC) handelsplatformen verkocht wordt, die zijn namelijk enorm populair in China. CryptoQuant meldt dat HaoBTC ook regelmatig zijn bitcoin naar de Huobi exchange stuurt. Ki Young Ju, CEO van CryptoQuant, zegt dat de miner outflow momenteel nog doorzet en vreest voor verdere dalingen van de prijs:

Als je weet wanneer miners geld naar beurzen sturen, kun je afleiden wanneer de BTC-prijs zal dalen. De hoeveelheid verzonden BTC doet er niet toe als je kijkt naar de ‘miner to exchange flows.’

Aldus Ki Young Ju. Toch moet hier rekening mee gehouden worden dat het wellicht alleen om een correlatie gaat en niet per se ook om causatie. Ki Young Ju meldde begin deze maand dat de dip in de bitcoin-koers toen veroorzaakt werd door een enkele grote miner.

Vorige week zag de zogeheten mining difficulty van bitcoin, oftewel moeilijkheidsgraad, een historische stijging van bijna 15%. Dat zorgde ervoor dat mining weer duurder werd en waarom er weer gevreesd wordt voor capitulatie. Vorige maand vond nog de halving plaats van bitcoin, toen werd de beloning voor miners gehalveerd van 12,5 BTC naar 6,25 BTC per block.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.222,88 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.222,88 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...