Kevin Schijven Kevin Schijven
24/06/2020 16:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/06/2020 16:55

Bitcoin (BTC) prijs daalt terwijl miners $67 miljoen aan BTC verplaatsen

Nieuws
Bitcoin (BTC) prijs daalt terwijl miners $67 miljoen aan BTC verplaatsen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het was vandaag al op Crypto Insiders te lezen: na een mooie stijging gisteren van de bitcoin (BC) koers richting $9.800, valt de moeder aller cryptocurrencies vandaag weer onder de $9.500 en komt de prijs op het moment van schrijven weer bij de weerstandszone van $9.400 uit.
Een reden is wellicht de dalende aandelenmarkt vandaag, de andere is dat bitcoin-miners wellicht zijn begonnen met het massaal verkopen van hun bitcoin. HaoBTC en Poolin, twee Chinese mining-pools, verplaatsten vandaag maar liefst 7.153 BTC, ter waarde van meer dan $67 miljoen. Dat meldt CryptoQuant, een blockchain-dataprovider:


Alhoewel deze bitcoin nog niet op cryptocurrency-exchanges is verschenen, is er een grote kans dat deze BTC op over-the-counter­ (OTC) handelsplatformen verkocht wordt, die zijn namelijk enorm populair in China. CryptoQuant meldt dat HaoBTC ook regelmatig zijn bitcoin naar de Huobi exchange stuurt. Ki Young Ju, CEO van CryptoQuant, zegt dat de miner outflow momenteel nog doorzet en vreest voor verdere dalingen van de prijs:

Als je weet wanneer miners geld naar beurzen sturen, kun je afleiden wanneer de BTC-prijs zal dalen. De hoeveelheid verzonden BTC doet er niet toe als je kijkt naar de ‘miner to exchange flows.’

Aldus Ki Young Ju. Toch moet hier rekening mee gehouden worden dat het wellicht alleen om een correlatie gaat en niet per se ook om causatie. Ki Young Ju meldde begin deze maand dat de dip in de bitcoin-koers toen veroorzaakt werd door een enkele grote miner.
Vorige week zag de zogeheten mining difficulty van bitcoin, oftewel moeilijkheidsgraad, een historische stijging van bijna 15%. Dat zorgde ervoor dat mining weer duurder werd en waarom er weer gevreesd wordt voor capitulatie. Vorige maand vond nog de halving plaats van bitcoin, toen werd de beloning voor miners gehalveerd van 12,5 BTC naar 6,25 BTC per block.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie