Timo Bult Timo Bult
24/06/2020 12:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/06/2020 12:12

Bitcoin (BTC) duikt naar beneden na negatieve beweging aandelenmarkten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) duikt naar beneden na negatieve beweging aandelenmarkten

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers zag er gisteren nog goed uit nadat het een mooie stijging richting de $9.800 kon maken. De traditionele aandelenbeurzen lijken op dit moment echter roet in het eten te gooien. Bitcoin ging vanochtend vroeg namelijk plotseling weer onderuit.

Bitcoin (BTC) heeft last van aandelenmarkten

Eergisteren wist de bitcoin koers nog een mooie stijging neer te zetten, waarmee het boven de weerstandszone bij $9.400 terechtkwam en zelfs de volgende halte bij $9.800 even aan kon tikken. Tot een directe uitbraak van deze volgende weerstand kwam het niet.
Wel bleef bitcoin in eerste instantie boven de $9.400 handelen waarmee beleggers hoopten op een nieuwe test van de $9.800. Bij een uitbraak boven dit prijsniveau zou de belangrijke psychologische prijszone van $10.000 namelijk heel dicht in de buurt komen.
Maar die $10.000 lijkt nu weer ver weg te zijn. De BTC koers begon de dag vandaag al dalend. Bitcoin kwam weer onder de $9.400 terecht nadat de aandelenmarkten in het rood kwamen te staan. Zo staat de Duitse DAX 1,7 procent in de min, de Franse CAC 40 staat 1,6 procent in de min en de Britse FTSE 100 ziet een daling van 2,1 procent. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de negatieve ontwikkelingen omtrent het coronavirus.
Bitcoin zakte zodoende weer terug tot aan de support bij $9.250. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.337 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Met het huidige prijsniveau bevindt bitcoin zich dus weer onder de 50-dagen Moving Average (MA).
Voor de bulls is het belangrijk om bitcoin boven de $9.300-$9.250 te houden. Of deze support het zal houden zal mede afhangen van wat de Amerikaanse beurzen vandaag gaan doen. Deze zullen over ongeveer een uurtje openen.
Mochten institutionele beleggers slechts een enkele procent van hun portfolio in bitcoin stoppen dan zou bitcoin een waarde van $50.000 kunnen bereiken. Dit blijkt uit een recent onderzoek van Messari, waarover hier meer!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie