Kevin Schijven Kevin Schijven
03/06/2020 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/06/2020 14:45

Bitcoin (BTC) dip mogelijk veroorzaakt door een enkele grote mining-pool, die wellicht capituleert

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) dip mogelijk veroorzaakt door een enkele grote mining-pool, die wellicht capituleert

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De recente dip in de koers van bitcoin (BTC), die de prijs weer onder de $10.000 bracht, werd wellicht veroorzaakt door de capitulatie van een enkele anonieme bitcoin-miner. Dat zegt Ki Young Ju, CEO van CryptoQuant, 2 juni op Twitter:


Alhoewel Ki Young Ju meldt dat het hier om de allergrootste onbekende mining-pool gaat, wordt hij verbeterd door Thomas Heller, directeur van F2Pool. Heller zegt dat hier om Lubian gaat, de tiende grootste mining-pool ter wereld:


Op 2 juni heeft Lubian plotseling duizenden bitcoins verkocht. Of dat betekent dat zij ook daadwerkelijk gaan capituleren is maar de vraag. Heller zegt dat hier misschien alleen om een liquidatie gaat. Dat lijkt Ki Young Ju onwaarschijnlijk omdat verkopen rond $10.000 niet erg rendabel zou zijn.


Ki Young Ju legt als volgt uit:

Grote mining-pools sturen gewoonlijk periodiek BTC naar beurzen, maar deze grootste onbekende miningpool verkopen hun bitcoin alleen wanneer de prijs de top bereikt.

Alhoewel de druk begint toe te nemen voor miners sinds de halving, is het maar de vraag of dit de echte reden is voor de dip. De afgelopen halving van bitcoin, die plaatsvond medio mei, halveerde de beloning voor bitcoin-mining van 12,5 BTC naar 6,25 BTC.
Sindsdien is de hash rate, of rekenkracht, van het netwerk behoorlijk afgenomen. Dat zou een indicatie zijn van capitulatie kunnen zijn. Daar komt bij dat bitcoin momenteel moeite heeft om de $10.000 vast te houden, waardoor mining wellicht niet meer rendabel is voor de kleinere miners.
Onlangs zei Andreas Antonopoulos dat de lage prijzen in de oliemarkt voor goedkopere stroom kan zorgen voor bitcoin-miners, vooral in de Verenigde Staten. Recent kwam naar buiten dat Grayscale Investments momenteel meer bitcoin aan het kopen is dan gemined wordt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie