Kevin Schijven Kevin Schijven
01/06/2020 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/06/2020 19:00

Bitcoin (BTC) mining goedkoper door lage olieprijzen zegt Antonopoulos, Bitmain brengt nieuwe Antminer uit

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) mining goedkoper door lage olieprijzen zegt Antonopoulos, Bitmain brengt nieuwe Antminer uit

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Andreas Antonopoulos, een bekende cryptocurrency onderzoeker, zegt dat de recente dalingen van de olieprijzen in de wereld goed uit kan pakken voor bitcoin (BTC) miners.

In een video op YouTube meldt Antonopoulus dat lagere olieprijzen kunnen leiden tot lagere stroomkosten voor miners, vooral in de Verenigde Staten. Miners in de VS halen een groot deel van hun energie uit aardolie. Vooral “’s werelds grootste mining-farm,” die vorig jaar werd geopend in Texas, zal hier enorm van profiteren, zegt de onderzoeker:

Een van de grootste nieuwe mining operaties opende in de Verenigde Staten in de staat Texas. Ik kan me niet voorstellen dat dat toeval is, het had waarschijnlijk veel te maken met het feit dat de VS 12.000 vaten olie per dag hadden. Het is de grootste olieproducent ter wereld door fracking. Daarom zijn er wellicht echt goede mogelijkheden voor goedkoop stroom, waardoor miners in de VS ineens veel, veel concurrerender en winstgevender kunnen worden.

In gerelateerd nieuws heeft Bitmain, de grootste mining hardware producent ter wereld, zijn nieuwste ASIC machine gelanceerd: De Antminer T19. Dat kondigt het bedrijf aan middels een persbericht op 1 juni.
De Antminer T19 heeft aan hash rate, of rekenkracht, van 84 terahashes per seconde. Het bevat dezelfde chip als de S19, maar wordt geleverd met een nieuwe voedingseenheid en software waardoor deze sneller opstart.
Tevens gaat Bitmain opleidingen aanbieden in de VS voor het repareren van mining hardware, iets wat voorheen alleen in China werd aangeboden. Bitmain gaat dit doen in samenwerking met Core Scientific, een Amerikaanse technologiebedrijf. Dat kondigt het bedrijf aan op 28 mei.
Eerder vandaag was nog op Crypto Insiders te lezen dat een voormalig hoofd van een Russisch postkantoor is opgepakt voor het stiekem minen van cryptocurrencies. Onlangs kwam naar buiten dat het wellicht Satoshi Nakamoto zelf was die bitcoin-mining met GPU’s heeft uitgevonden. Samson Mow, CSO van Blockstream, meldde vorig maand dat het hem opviel dat veel mensen problemen hebben met de S17 en T17 Antminers.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie