Kevin Schijven Kevin Schijven
28/05/2020 13:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/05/2020 13:05

Bullish voor bitcoin (BTC): Grayscale Investments koopt 150% van geminede BTC in sinds halving

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bullish voor bitcoin (BTC): Grayscale Investments koopt 150% van geminede BTC in sinds halving

Foto: Pisit.Sj/Shutterstock

Grayscale Investments, een grote cryptocurrency beleggingsfondsbeheerder, is enorme hoeveelheden bitcoin (BTC) aan het inkopen sinds de halving. Grayscale heeft naar verluidt 18.910 BTC ingekocht, terwijl er maar 12.337 BTC is gemined sinds 12 mei. Dat is dus meer dan 150%.

Grayscale’s bitcoin trustfonds heeft sinds de halving 18.910 Bitcoins gekocht. Sinds de halving zijn er slechts 12.337 bitcoins gemined. Wall Street wil bitcoin en het maakt ze niet uit wat Goldman Sachs te zeggen heeft.

Aldus crypto-onderzoeker Kevin Rooke, die refereert een uitgelekte PowerPointpresentatie van Goldman Sachs waaruit blijkt dat de investeringsbank haar klanten wil aansporen om juist niet in bitcoin te investeren. Changpeng Zhao, de CEO van cryptocurrency-exchange Binance, reageeert op het bericht met het volgende:
https://twitter.com/cz_binance/status/1265826574458224640

Er is niet genoeg nieuw aanbod om rond te gaan, zelfs niet voor één man.

Sinds de halving, inmiddels alweer meer dan twee weken geleden, is de toestroom van nieuwe bitcoin tokens op de markt gehalveerd. Er wordt al enige tijd gespeculeerd dat door een toenemende vraag naar bitcoin, gepaard met een afname van het aanbod, de koers naar nieuwe hoogtes zou kunnen stijgen.
Daarom wordt dit nieuws gezien als zeer bullish voor de koers van bitcoin. Wanneer de koers ook daadwerkelijk zal stijgen naar een nieuwe record is natuurlijk niet bekend. Sommige analisten denken dat het al dit jaar zou kunnen zijn, andere analisten hebben het over 2021, 2022 of zelfs 2023. Deze analist zei onlangs dat de koers zelfs eerst hard omlaag zal gaan en wellicht onder de $2.000 zal duiken.
Rooke meldde vorige week dat Grayscale een enorme toename aan investeringen ziet in zijn bitcoin trustfonds. Daarop reageerde Barry Silbert, oprichter en CEO van Grayscale, met:

Wacht maar tot je het tweede kwartaal ziet…

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie