Timo Bult Timo Bult
25/06/2020 06:52 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/06/2020 06:52

Bitcoin (BTC) glijdt verder af en dipt even onder de $9.000

Nieuws
Bitcoin (BTC) glijdt verder af en dipt even onder de $9.000

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers is sinds gisteren nog verder afgegleden. Bitcoin zakte hiermee onder de support-zone bij $9.250 en dipte zelfs even onder de $9.000. De grootste oorzaak van deze dalingen lijkt bij de tegenvallende prestaties van de aandelenmarkten te liggen.

Bitcoin (BTC) zakt verder terug

Gisteren was te zien dat bitcoin een flinke terugval maakte na eerder nog boven de $9.600 te hebben gehandeld. Deze snelle beweging bracht bitcoin aanvankelijk terug tot het support-gebied bij $9.300-$9.250. Op dat moment leek het feit of deze support het zou gaan houden vooral afhankelijk van de prestaties van de aandelenmarkten in de Verenigde Staten.
Ook die ondervonden gisteren flinke dalingen, net als veel beurzen in de rest van de wereld. Dit is waarschijnlijk het gevolg van slecht nieuws omtrent het coronavirus, zoals de verwachte economische krimp die veel landen door zullen gaan maken als gevolg van deze crisis. Bitcoin zakte dan ook nog een stukje verder terug.
Uiteindelijk werd er een low gevormd bij $8.979 op cryptocurrency exchange Coinbase. Een licht herstel bracht BTC weer terug naar het huidige prijsniveau van $9.182. De koers bevindt zich dus weer boven de $9.100, dat gisteren nog door Stef in zijn analyse als belangrijk prijspunt werd benoemd.
Voor vandaag is dus de grote vraag of bitcoin stand kan houden boven de $9.100. Bitcoin lijkt nu weer wat te stijgen waarbij het volume ook weer heel iets aantrekt. Bovendien toont de Moving Average Convergence Divergence (MACD) een afnemend neerwaarts momentum op de 4-uurs grafiek. De Relative Strength Index (RSI) lijkt daarnaast een stuiter te kunnen maken vanaf het oversold gebied.
Bitcoin is dus weer terug bij af nadat het er eerder nog op leek dat de $10.000 weer opgezocht kon gaan worden. Mocht bitcoin nog verder afglijden dan ligt de eerstvolgende belangrijke supportzone bij $8.800 en daaronder bij $8.669, waar de 50-weken Moving Average (MA) zich bevindt.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie