Timo Bult Timo Bult
23/07/2019 07:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/07/2019 07:43

Bitcoin (BTC) koers zakt door trendlijn en stevent af op $10.000

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_koers_zakt_door_trendlijn_stevent_af_op_10000_dollar

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De stijgende trendlijn die bitcoin (BTC) afgelopen dagen nog meerdere malen support bood, heeft het gisteren vlak na onze update alsnog begeven. Als gevolg zakt de bitcoin koers aanzienlijk terug. Daarbovenop komt nog het feit dat de koers nu juist een dalende trendlijn vormt.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $10.055 volgens CoinMarketCap na in de afgelopen 24 uur 5,13% in waarde te zijn gedaald. Vrijwel de gehele top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie kleurt op dit moment rood, op een altcoin na.
Bitcoin SV (BSV) staat namelijk 0,40% in de plus en heeft daarmee een waarde van $172,46. De grootste daler daarentegen is TRON (TRX), de nummer 10. Met een waarde van $0,0252 staat TRX 14,01% in de min. Dankzij deze daling komt stellar (XLM) weer behoorlijk dichtbij en wie weet zien we XLM de tiende positie weer van TRON overnemen.
Gistermiddag rond 12 uur leek bitcoin support te vinden op de stijgende trendlijn die al sinds 17 juli wordt gevormd. Aan het eind van de middag kwam de koers opnieuw bij deze lijn aan, echter ging het deze keer minder goed.
De bitcoin koers zakte er namelijk doorheen. In een snelle beweging zakte de koers door de supports op $10.500 en $10.400. De koers vond in eerste instantie wat support op $10.200 maar niet voor lang.
Ook deze support werd namelijk gebroken door de koers om uiteindelijk een low op $9.960 te vormen. Het lijkt er dus voor nu op dat de $10.000 ondersteuning biedt. Om terug omhoog te stijgen, moet bitcoin echter een aantal grote hordes doorbreken.
De eerste horde is die bearish trendlijn die sinds 21 juli wordt gevormd. Die lijn bevindt zich op dit moment op ongeveer $10.200. Vervolgens liggen er twee resistances op $10.400 en $10.500 (eerdere supports).
Houdt de $10.000 het niet en blijft de koers de trendlijn volgen, dan moeten traders rekening houden met verdere dalingen. De eerstvolgende belangrijke support onder de $10.000 ligt op ongeveer $9.800.
Heb je afgelopen zondag de meest recente bitcoin-koersanalyse van onze eigen analist David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie