Bitcoin (BTC) koers zakt door trendlijn en stevent af op $10.000

De stijgende trendlijn die bitcoin (BTC) afgelopen dagen nog meerdere malen support bood, heeft het gisteren vlak na onze update alsnog begeven. Als gevolg zakt de bitcoin koers aanzienlijk terug. Daarbovenop komt nog het feit dat de koers nu juist een dalende trendlijn vormt.

- Advertentie -

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $10.055 volgens CoinMarketCap na in de afgelopen 24 uur 5,13% in waarde te zijn gedaald. Vrijwel de gehele top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie kleurt op dit moment rood, op een altcoin na.

Bitcoin SV (BSV) staat namelijk 0,40% in de plus en heeft daarmee een waarde van $172,46. De grootste daler daarentegen is TRON (TRX), de nummer 10. Met een waarde van $0,0252 staat TRX 14,01% in de min. Dankzij deze daling komt stellar (XLM) weer behoorlijk dichtbij en wie weet zien we XLM de tiende positie weer van TRON overnemen.

Gistermiddag rond 12 uur leek bitcoin support te vinden op de stijgende trendlijn die al sinds 17 juli wordt gevormd. Aan het eind van de middag kwam de koers opnieuw bij deze lijn aan, echter ging het deze keer minder goed.

De bitcoin koers zakte er namelijk doorheen. In een snelle beweging zakte de koers door de supports op $10.500 en $10.400. De koers vond in eerste instantie wat support op $10.200 maar niet voor lang.

Ook deze support werd namelijk gebroken door de koers om uiteindelijk een low op $9.960 te vormen. Het lijkt er dus voor nu op dat de $10.000 ondersteuning biedt. Om terug omhoog te stijgen, moet bitcoin echter een aantal grote hordes doorbreken.

- Advertentie -

De eerste horde is die bearish trendlijn die sinds 21 juli wordt gevormd. Die lijn bevindt zich op dit moment op ongeveer $10.200. Vervolgens liggen er twee resistances op $10.400 en $10.500 (eerdere supports).

Houdt de $10.000 het niet en blijft de koers de trendlijn volgen, dan moeten traders rekening houden met verdere dalingen. De eerstvolgende belangrijke support onder de $10.000 ligt op ongeveer $9.800.

Heb je afgelopen zondag de meest recente bitcoin-koersanalyse van onze eigen analist David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.012,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.731,20 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.815,80 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.851,30 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€15.870,40 Kopen
Laatste nieuws

Miljardenbedrijf MicroStrategy koopt weer voor miljoenen dollars aan bitcoin (BTC)

0
Het business intelligence- en softwarebedrijf MicroStrategy heeft gisteravond bekendgemaakt weer miljoenen dollars in bitcoin (BTC) te hebben geïnvesteerd. Dit maakte de CEO van het bedrijf,...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...

Lees verder

Wat is cryptojacking en hoe kun je het voorkomen?

Crytojacking is een malafide activiteit die voor het grote publiek nog vrij onbekend is, maar die wel steeds vaker ingezet wordt. Het wordt vaak...

Niemand gaat Bitcoin (BTC) verbieden, zegt Amerikaanse toezichthouder die veel goed nieuws belooft

Brian Brooks, hoofd van de Office of the Comptroller of the Currency (OCC) zegt dat Amerikaanse toezichthouders niet van plan zijn om bitcoin (BTC)...

Miljardenbedrijf MicroStrategy koopt weer voor miljoenen dollars aan bitcoin (BTC)

Het business intelligence- en softwarebedrijf MicroStrategy heeft gisteravond bekendgemaakt weer miljoenen dollars in bitcoin (BTC) te hebben geïnvesteerd. Dit maakte de CEO van het bedrijf,...

Bitcoin (BTC) prijs zakt $1.000 in waarde maar vindt support, deze prijsniveaus zijn belangrijk

De afgelopen 24 uur is bitcoin (BTC) een aantal procenten teruggezakt maar na support te hebben gevonden lijkt de koers nu weer wat te kunnen stijgen....