Timo Bult Timo Bult
22/07/2019 15:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/07/2019 15:24

Bitcoin (BTC) koers blijft stijgende trendlijn volgen maar vindt weerstand bij de 50-MA

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Sinds vanochtend is er niet veel veranderd voor de bitcoin (BTC) koers. Nog steeds is de richting vrijwel zijwaarts. Wel vormt bitcoin (BTC) op de uurlijkse grafiek een duidelijke stijgende trendlijn.
Het gebrek aan volatiliteit is ook te zien wanneer we naar CoinMarketCap kijken. Bitcoin daalde in de afgelopen 24 uur namelijk met 1,8%. Dit beeld is ook nog steeds te zien bij de altcoins binnen de top 10 op basis van marktkapitalisatie.
Ethereum (ETH) is iets verder teruggezakt en staat nu op $216,3 na een daling van 2,6%. TRON (TRX) heeft het stokje van EOS overgenomen als grootste stijger van dit moment. TRX staat op dit moment namelijk 2,4% in de plus en is daarmee $0,0285 waard.
Kijken we naar de uurlijkse grafiek van bitcoin dan zien we dat de koers sinds 17 juli een stijgende trendlijn vormt. Sindsdien is de koers daar boven gebleven, ondanks de twee keren dat de koers de lijn testte.
Rond het middaguur kwam bitcoin opnieuw bij de trendlijn aan welke het opnieuw hield. Wel lijkt de 50-Moving Average (MA) op de uurlijkse grafiek weerstand te bieden.
De 50-MA bevindt zich op dit moment ongeveer op $10.600. Dit is dan ook voor nu een belangrijke resistance om te doorbreken. Bij doorbraak ligt de $11.000 in het vizier.
Zakt de koers toch weer terug dan biedt de trendlijn mogelijk supportDat zal mogelijk rond de $10.450 zijn. Gezien de stijgende trendlijn is er een licht bullish momentum aan het ontstaan, ondanks de horizontale richting van de koers de afgelopen 24 uur. De komende uren zal gaan blijken of bitcoin de 50-MA kan doorbreken en misschien zelfs een stijging richting de $11.000 kan realiseren.
Gisteren de meest recente bitcoin-koersanalyse van David, onze eigen analist, gemist? Lees deze dan alsnog hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie