Timo Bult Timo Bult
01/08/2019 07:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/08/2019 07:59

Bitcoin (BTC) koers zakt na testen weerstand weer onder de $10.000

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_koers_zakt_na_testen_weerstand_weer_onder_de_10000_dollar

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bulls hebben bitcoin (BTC) weer boven de $10.000 gekregen. Echter zakte de bitcoin koers na het testen van de volgende resistance weer wat terug. Een verdere stijging blijft echter een mogelijkheid.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $9.982 volgens CoinMarketCap na in de afgelopen 24 uur met 2,24% in waarde te zijn gestegen. Ook de altcoins in de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie stegen maar corrigeerden de afgelopen uren sterk.
Zo ziet ethereum (ETH) nog maar een stijging van 0,57% waarmee de tweede grootste cryptocurrency op een waarde van $214,16 terechtkomt. Ripple (XRP) staat met een waarde van $0,3164 echter bijna een procent in de min. De grootste stijger van dit moment is litecoin (LTC). Met een waarde van $96,8 staat de op drie na grootste cryptocurrency 4,6% in de plus. Door de consoliderende altcoins staat de bitcoin dominantie nu weer op 65%.
Gister aan het einde van de middag lukte het de bulls om bitcoin boven de $10.000 op cryptocurrency exchange Coinbase te krijgen. Het werd echter al gauw duidelijk dat hier flink wat weerstand van de bears lag.
Na een poging om de resistance op $10.200 te breken, zakte de koers weer even terug naar de $10.000. Na dit vannacht nogmaals te hebben geprobeerd zakte BTC weer onder de $10.000.
Support werd gevonden op ongeveer $9.900. Mocht de bitcoin koers toch verder dalen dan biedt de 200-Moving Average (MA) op ongeveer $9.720 mogelijk support. Voor nu liggen de eerstvolgende belangrijke resistances op $10.000 en $10.200.
Wat gaat de bitcoin (BTC) koers toch doen? Maandag verscheen de nieuwste bitcoin-koersanalyse van Crypto Insider David. Heb je ‘m gemist? Klik dan hier om zijn analyse alsnog te lezen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie