Timo Bult Timo Bult
27/11/2019 07:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/11/2019 07:49

Bitcoin (BTC) koers zakt terug en komt weer aan bij de $7.000, altcoins consolideren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers zakt terug en komt weer aan bij de $7.000, altcoins consolideren

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers handelt na het herstel van gisteren richting de $7.400, weer vlakbij de support van $7.000. Op de uurlijkse grafiek van cryptocurrency-exchange Coinbase vormt bitcoin daarnaast een dalend driehoekspatroon. De altcoins laten op dit moment geen al te grote prijsschommelingen zien.
Zo daalde ethereum (ETH) de afgelopen 24 uur met 0,3% naar een waarde van $147,80, aldus CoinMarketCap. Ripple’s XRP (XRP) bleef nagenoeg gelijkstaat en staat slechts 0,06% in de plus. XRP is daarmee nu $0,2202 waard. Een opvallende stijger is vlak buiten de top 10 te zien. De nummer 11, TRON (TRX) steeg de afgelopen 24 uur namelijk met 5% en is nu $0,0152 waard.
Al met al verandert er weinig aan de totale marktkapitalisatie. Deze nam minder dan $1 miljard af en staat nu op $196 miljard. Ook aan de bitcoin dominantie verandert niets. Bitcoin heeft nog steeds 66,3% van de totale marktkapitalisatie in handen.

Bitcoin stijgt bijna $2.000 in een uur – $70.000 is weer in zicht
Bitcoin stijgt bijna $2.000 in een uur - $70.000 is weer in zicht

Bitcoin (BTC)

Bitcoin zakte op 25 november naar de support bij $6.500 maar wist hier vanaf te stuiteren. BTC wist te herstellen en kon terug stijgen naar de weerstand bij $7.400. Daar was de weerstand echter te sterk en sindsdien handelt bitcoin binnen een dalend driehoekspatroon.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.082 op Coinbase, waarmee het zich vlak onder de dalende trendlijn van het driehoekspatroon bevindt. Ook de uurlijkse 100-Moving Average (MA) bevindt zich op dit prijsniveau.
Mocht bitcoin verder terugzakken dan zal de $7.000 mogelijk support kunnen bieden. Een dalend driehoekspatroon is een bearish signaal en een uitbraak aan de onderzijde kan de BTC koers laten versnellen richting de support bij $6.800.
Voor de bulls is het zaak om aan de bovenzijde van dit patroon uit te breken. De weerstandslijn van het patroon bevindt zich ongeveer bij $7.120. Zodoende zou een herstel richting de weerstand bij $7.400 ingezet kunnen worden.
Waar onze analist David van Ineveld de afgelopen weken nog aangaf niet veel interesse te hebben in het openen van bitcoin long-posities, hij vooral heel voorzichtig was en wachtte op een confirmerende move, heeft hij op dit moment wel interesse. Lees gauw verder in zijn gloednieuwe bitcoin (BTC) koersanalyse! 
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie