Timo Bult Timo Bult
26/11/2019 07:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/11/2019 07:46

Bitcoin (BTC) 'bounced' van de $6.500 en komt aan bij $7.400, crypto-markt in de plus

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) 'bounced' van de $6.500 en komt aan bij $7.400, crypto-markt in de plus

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Terwijl de markten gisteren nog donkerrood kleurden, is vandaag het tegenovergestelde waar. Bitcoin (BTC) staat dik in de plus nadat de BTC koers van de support bij $6.500 wist te stuiteren. Ook de altcoins laten op dit moment mooie stijgingen zien.
Zo staat ethereum (ETH) 8,5% in de plus waarmee de grootste altcoin op basis van marktkapitulatie $147,1 waard is, blijkt uit data van CoinMarketCap. Ripple’s XRP (XRP) stijgt iets minder hard maar staat desalniettemin 4,4% in de plus waarmee het $0,2198 waard is. De grootste stijger van de top 10 cryptocurrencies is op dit moment bitcoin SV (BSV). De altcoin op plek 9 staat 10,8% in de plus en is nu $106,9 waard.
Na de recente stijgingen nadert de totale marktkapitalisatie de $200 miljard weer. In totaal steeg de crypto-markt de afgelopen 24 uur met $12,8 miljard in waarde. Daarmee is de totale marktkapitalisatie nu $196,5 miljard. Bitcoin dominantie neemt weer een klein beetje toe en is nu 66,3%.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC)

Bitcoin maakte de afgelopen periode een aantal flinke prijsbewegingen naar beneden, waarmee een aantal belangrijke support-niveaus werden gebroken. Op 22 november werd de support bij $7.400 gebroken waarna de BTC koers support vond bij $6.800.
Gisternacht brak de koers hier echter ook doorheen waarna bitcoin versnelde richting de $6.500. Vanaf dat prijspunt wist bitcoin een mooie bounce te maken waarmee de koers weer terug wist te stijgen naar de weerstand bij $7.400, waar de koers zich op dit moment nog onder bevindt.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.154 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Een doorbraak door de $7.400 zou kunnen betekenen dat de koers richting de volgende weerstandszone bij $7.700 kan gaan stijgen. In het geval de koers echter opnieuw terugzakt richting de $6.800 en hier doorheen zakt, kan BTC opnieuw versnellen richting de $6.500.
Waar onze analist David van Ineveld de afgelopen weken nog aangaf niet veel interesse te hebben in het openen van bitcoin long-posities, hij vooral heel voorzichtig was en wachtte op een confirmerende move, heeft hij op dit moment wel interesse. Lees gauw verder in zijn gloednieuwe bitcoin (BTC) koersanalyse! 
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie