Timo Bult Timo Bult
04/02/2020 09:54 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/02/2020 09:54

Bitcoin (BTC) koers zakt terug, ICON (ICX) steeg de afgelopen maand 382% in waarde

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
ICON (ICX) steeg de afgelopen maand 382% in waarde, bitcoin (BTC) koers zakt terug

Foto: buffaloboy/Shutterstock

Sinds 28 januari stoeit bitcoin (BTC) met de weerstand die ongeveer bij $9.400 ligt. Na de high van $9.619 gisteren is de koers echter aan een lichte neerwaartse beweging begonnen. Ook bij de altcoins zijn rode cijfers te zien, wel is op plek 33 een hele opvallende stijger te vinden: ICON (ICX).
De stand van zaken binnen de top 5 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie is als volgt. Ethereum (ETH) zakte de afgelopen 24 uur 1,3% in waarde en is daarmee nu $187 waard, blijkt uit gegevens van CoinMarketCap. Ripple’s XRP (XRP) zakt 0,7% in waarde en is nu $0,2494 waard.
Bitcoin cash (BCH) zakt 0,5% terug en is daarmee nu $378 waard. Bitcoin SV (BSV), zijn grote rivaal, daalt 4,3% in waarde en is nu $269,7 waard. Voor groene cijfers moeten we buiten de top 30 zoeken. Op plek 33 staat ICX meer de monsterlijke stijging van 59,4% over de afgelopen 24 uur. Dit is echter nog niets wanneer we naar de afgelopen maand kijken.
Een maand geleden was ICX namelijk nog $0,11 waard. Op het moment van schrijven is ICX $0,53 waard. Kortom, mensen die ICX begin dit jaar kochten behaalden de afgelopen maand een rendement van maar liefst 382%!

Bitcoin (BTC)

Terug in de top van de cryptomarkt zien we bitcoin de afgelopen uren terugzakken. Op dit moment bevindt bitcoin zich ongeveer bij een support-zone waar de bitcoin koers al zo’n vier keer eerder steun vond. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.185 op cryptocurrency-exchange Coinbase.
De $9.200 is echter niet de belangrijkste support-zone op dit moment. Op $8.800 is namelijk de 200-dagen Moving Average (MA) te vinden, zoals Crypto Insiders Michiel en David eerder al in hun analyses benoemden. Mocht bitcoin verder terugzakken dan is deze 200-MA dus belangrijk om in de gaten te houden. Op dit moment blijft de $9.400 het belangrijkste weerstandsgebied.
Heb je gisteren de kersverse wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees ‘m dan, het wordt nu spannend!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie