Timo Bult Timo Bult
04/12/2019 07:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/12/2019 07:51

Bitcoin (BTC) koers zakt terug na uitbraak en trekt altcoins met zich mee

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers zakt terug na uitbraak en trekt altcoins met zich mee

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers testte de weerstand bij $7.400 tot drie keer toe, maar drie keer kon her hier niet bovenuit breken. De afgelopen twee dagen vormde BTC daarnaast op de uurlijkse grafiek een symmetrisch driehoekspatroon waar het afgelopen nacht uitbrak. Met bitcoin in het rood staan vandaag de altcoins ook weer in het rood.
Ethereum (ETH) zakte de afgelopen 24 uur met 2% terug en is daarmee nu $145,45 waard, aldus CoinMarketCap. Ripple (XRP) ziet een daling van 2,8% en is nu $0,2136 waard. De grootste daler is op dit moment bitcoin SV (BSV), dat na een daling van 3,4% nu $96 waard is.
Al met al daalde de totale marktkapitalisatie van de crypto-markt met $3,7 miljard van $198,7 miljard naar op dit moment $195 miljard. De bitcoin dominantie blijft door de dalende altcoin-koersen nagenoeg gelijk op 66,6%.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC)

BTC heeft de afgelopen dagen de weerstand bij $7.400 meerdere keren getest, maar doordat het steeds niet lukte werd de kans groter dat de BTC koers hieronder zou blijven handelen. Bovendien vormde de koers een symmetrisch driehoekspatroon, met lager wordende highs maar hoger wordende lows. 
Gisteravond handelde de koers ongeveer in de punt van dit patroon waarmee een uitbraak aannemelijker werd. Om 1 uur vannacht zakte bitcoin uiteindelijk aan de onderzijde uit dit patroon, met een versnelling richting de $7.150 tot gevolg. Hier lijkt de koers nu stand te houden.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.136 op cryptocurrency-exchange Coinbase. De eerstvolgende hindernis blijft de weerstand bij $7.400. Zakt de BTC koers verder terug vanaf hier dan kan de $7.000 eventueel support bieden. In het geval dat deze support het begeeft, ligt de volgende support bij $6.800.
Was dit de dip voor bitcoin (BTC)? Technisch analist David van Ineveld heeft zojuist weer een nieuwe wekelijkse analyse online staan!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie