Timo Bult Timo Bult
22/01/2021 12:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/01/2021 12:20

Bitcoin (BTC) koers zet de daling in tot onder de $30.000, stock-to-flow model blijft intact

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers zet de daling in tot onder de $30.000, stock-to-flow blijft intact

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het ging gisterochtend opeens even heel hard! De cryptocurrency koersen, waaronder de bitcoin (BTC) prijs, daalden in hoog tempo af naar prijsniveaus die we begin dit jaar voor het laatst zagen. Is de bodem van de huidige correctie nu bereikt, of gaan we nog verder?

Bitcoin (BTC) zakt uit symmetrische driehoek

De bitcoin koers handelde sinds begin januari in een groot symmetrisch driehoekspatroon. Dit patroon is een indicatie dat er een evenwicht op de markt aan het ontstaan is en dat noch de bulls, noch de bears de overhand hebben. Zo’n patroon gaat vaak gepaard met extra volatiliteit na een uitbraak.
Terwijl BTC op 20 januari nog steun wist te vinden op de support-lijn van dit patroon, zakte de koers hier gisterochtend alsnog doorheen. En dat ging gepaard met een behoorlijke versnelling. In de periode van 8:00 gisterochtend tot 2 uur afgelopen nacht daalde bitcoin ongeveer 18%, of $6.200 in waarde. De low werd neergezet bij $28.732 op cryptocurrency exchange Coinbase.
Hier lag zoals verwacht een stevige supportBitcoin kon vanaf dit prijspunt weer 12% in waarde omhoog stuiteren maar stuit nu op de weerstandszone bij $32.000. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $31.857 op Coinbase. Dit is tevens het niveau waar de 200-moving average (MA) op de 4-uurs grafiek zich bevindt.
Of de low bij $28.700 de bodem van deze correctie was is niet met zekerheid te zeggen. Wel zijn er op de lagere tijdsframes wellicht wat bullish signalen te zien. Daar vormt de Relative Strength Index (RSI) namelijk een hogere low, terwijl de koers een lagere low vormde. Dit heet ook wel een bullish divergence. Daarnaast blijft het stock-to-flow model gewoon intact met het huidige prijsniveau.


Benieuwd naar wat Crypto Insider analist Michiel van de koers en de recente correctie vindt? Lees dan hier zijn vandaag verschenen column, of kom 30 dagen gratis een kijkje nemen in onze Member omgeving!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie