Timo Bult Timo Bult
13/09/2020 09:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/09/2020 09:44

Bitcoin (BTC) koers zet door en deze altcoin staat meer dan 20% in de plus!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) zet door en deze altcoin staat meer dan 20% in de plus

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren was op Crypto Insiders al te lezen dat het erop leek dat bitcoin (BTC) op het punt stond om een mooie beweging te maken. Deze beweging is uiteindelijk doorgezet waarmee een belangrijke weerstandszone nu gebroken lijkt te worden. Een aantal altcoins steelt echter weer de show met grote stijgingen van meer dan 10%. In dit artikel lees je welke dat zijn!

Bitcoin (BTC) door de $10.500

Zo’n 24 uur geleden bevond bitcoin zich ongeveer bij het prijspunt van $10.300. Na een korte dip tot een low van $10.276 op cryptocurrency exchange Coinbase begon de BTC koers te stijgen.
Met de eerste stap bereikte bitcoin een prijsniveau van $10.464. Hiermee leek een test van de weerstand bij $10.500 slechts een kwestie van tijd. Dit bleek inderdaad zo te zijn want met de tweede stap steeg bitcoin naar een high van $10.582. Kortom, de afgelopen 24 uur steeg bitcoin met ongeveer $300 in waarde.
Voor de bulls is het nu zaak om bitcoin boven de $10.500 te houden. Op dit moment wordt bitcoin voor een prijs van $10.545 op Coinbase verhandeld en dus is de koers weer iets teruggezakt. Dit is op zich geen gekke ontwikkeling aangezien de koers na de tweede stijging van de afgelopen 24 uur op de lagere tijdframes enigszins overbought raakte.
De $10.500 moet nu dus support bieden voor een verdere bullish ontwikkeling. Omhoog ligt het eerstvolgende obstakel in de buurt van $10.700 en $10.800.

Deze altcoins staan meer dan 10% in het groen

Opvallend is dat de laatste tijd het erop lijkt dat de altcoins vaak het voortouw nemen. Gisteren stonden een aantal altcoins namelijk al flink in de plus. Ook nu staan er weer een aantal enorme stijgers tussen.
Binance coin (BNB) is veruit de grootste stijger van de top 10. De cryptocurrency van de Binance exchange staat 20,3% in de plus en is nu $31,70 waard. Dankzij de stijging haalt de altcoin veel cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie in. BNB is nu de op twee na grootste altcoin!
Ook polkadot (DOT) zet zijn stijging door. De nu nummer 7 staat 15,8% in het groen en is $5,3 waard. De rest van de altcoins binnen de top 10 zetten stijgingen neer van tussen de 3 en 5%.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie