Timo Bult Timo Bult
31/01/2020 07:52 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/01/2020 07:52

Bitcoin (BTC) leek even door te breken maar is weer terug bij af, litecoin (LTC) de grootste stijger

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) leek even door te breken maar is weer terug bij af, litecoin (LTC) de grootste stijger

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het leek gisteren even te lukken; de bitcoin (BTC) koers kon door de $9.400 breken maar tot een duurzame uitbraak kwam het helaas niet. Met bitcoin weer terug bij af staan er tussen de altcoins in de top 10 wel een aantal stijgers, met op plek 7 een grote stijger.
Ethereum (ETH) kon de afgelopen 24 uur met 3,3% in waarde stijgen. De grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie stijgt hiermee naar een waarde van $181,80, blijkt uit gegevens van CoinMarketCap. Ripple (XRP) kon ook stijgen, al was het iets minder hard. XRP steeg 1,8% in waarde en is nu $0,2401 waard. Ten slotte zijn er op plek 4 en 5 twee dalers te vinden; bitcoin cash (BCH) en bitcoin SV (BSV). Bitcoin cash zakte 1,1% terug en is nu $382,40 waard. BSV is met een daling van 4,1% de grootste daler binnen de top 10 en zakt daarmee terug naar een waarde van $286.
Litecoin (LTC), de nummer 7, steeg de afgelopen 24 uur opvallend hard. LTC kon 9,3% in waarde stijgen en is nu $66,50 waard. Het nadert hiermee de 6e plek en zou deze mogelijk de komende uren over kunnen gaan nemen van stablecoin tether (USDT).
Met bitcoin dat vrijwel niets in prijs veranderde ten opzichte van 24 uur geleden, en hier en daar wat dalende en stijgende altcoins, blijft de totale marktkapitalisatie nagenoeg gelijk. De cryptomarkt is op dit moment $257,4 miljard waard. De bitcoin dominantie zakt iets terug en is nu 66%.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin handelt al een tijdje vlak onder de weerstand bij $9.400. Gisteren rond 19:00 leek het er even op dat BTC uit kon breken. De koers steeg plotseling behoorlijk en kon een high neerzetten bij $9.564. Duurzaam bleek dit helaas niet, de koers zakte namelijk al gauw weer terug.
Hiermee kwam bitcoin weer onder de $9.400 terecht en handelt het nu ongeveer op hetzelfde prijsniveau als 24 uur geleden. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.310 op cryptocurrency-exchange Coinbase.
Met bitcoin weer onder de $9.400 blijft dit de eerstvolgende hindernis. Mocht de koers vanaf hier verder terugzakken dan zou de $9.200 steun kunnen bieden. Hier vond BTC al drie keer eerste support.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan! Volgens hem staat bitcoin in de startblokken voor een nieuwe rally. Benieuwd naar zijn analyse? Lees hem dan snel!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie