Rico Engelbarts
09/10/2020 18:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/10/2020 18:15

Bitcoin (BTC) Lightning Network nodes moeten onmiddellijk updaten vanwege kwetsbaarheid

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) Lightning Network nodes moeten onmiddellijk updaten vanwege kwetsbaarheid

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Operators van een Bitcoin (BTC) Lightning Network node zijn per direct verzocht om hun versie te upgraden nadat er een kwetsbaarheid in het netwerk naar boven is gekomen. Het gaat hierom een probleem dat impact heeft op de oudere versies, LND-versies 0.10 of lager. Operators kunnen hun node upgraden naar versie 0.11 van 1 oktober.
De kwetsbaarheid werd onthuld in een aankondiging op vrijdag 9 oktober door Lightning-ontwikkelaar Conner Fromknecht, hoofd cryptografische engineering bij Lightning Labs. Fromknecht stelt dat er geen reden is om aan te nemen dat iemand misbruik heeft gemaakt van de kwetsbaarheden, maar raad iedereen wel aan om zo snel mogelijk up te graden naar 0.11.0 of hoger.


Ondanks dat het nu algeheel bekend is dat er een kwetsbaarheid is, zijn er nog vrijwel geen details bekendgemaakt over de situatie. Fromknecht heeft echter laten weten dat er op 20 oktober meer informatie bekend zal worden.
Het Lightning Network heeft door de jaren heen veel lof en waardering gekregen over zijn ontwikkelingen en positieve toevoeging aan Bitcoin. Echter is het ook niet de eerste keer dat kwetsbaarheden zijn gevonden in het netwerk. Zo ontdekte bijvoorbeeld Square in mei een grote kwetsbaarheid in het netwerk. Ook zou het netwerk verschillende privacy problemen hebben gehad.
Momenteel zijn Lightning Labs, Blockstream en ACINQ de drie belangrijkste teams die werken aan de ontwikkeling van het Lightning-netwerk.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie