Rico Engelbarts
02/05/2020 09:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/05/2020 09:44

Bitcoin (BTC) Lightning Network bevat kwetsbaarheden, stelt Square ontwikkelaar

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) Lightning Network bevat kwetsbaarheden, stelt Square ontwikkelaar

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Onlangs heeft een ontwikkelaar van Square’s crypto afdeling een grote fout in het Bitcoin (BTC) Lighting netwerk gevonden, waarmee potentieel geld kan worden overgeheveld. Het punt van de mogelijke Lightning Network aanval werd besproken door Matt Corallo, Blockstream mede-oprichter, via een mailing lijst.
Hoewel het nieuwe Lightning Network van Bitcoin het gehele netwerk zou moeten verbeteren op bijvoorbeeld de privacy, snelheid en de kosten van de bitcoin transacties, komen er tijdens het ontwikkelen van het netwerk aardig wat foutjes omhoog.
Terwijl Corallo naar de code van het nieuwe Lightning Network transactie systeem aan het kijken was kwam hij een fout tegen wat er in theorie voor zou kunnen zorgen dat gebruikers geld zouden kunnen pakken van een “Hash Time-Locked Contract” (HTLC). Een HTLC is in principe een smart contract dat uitgevoerd wordt als er een ontvangende en betalende partij is voor de betaling op de blockchain. Een HTLC is een smart contract dat pas uitgevoerd wordt zodra er cryptografisch bewijs is gegenereerd. Wanneer de transactie niet is bevestigd kan degene die de transactie heeft verzonden een refund aanvragen.
De fout in het systeem zou ervoor kunnen zorgen dat de ontvangers van de transactie de refund kunnen ontvangen. Corallo denkt dat hier oplossingen voor zijn, echter zullen deze lastig te implementeren zijn. Toch geeft de ontwikkelaar aan dat dit niet een urgente kwestie is aangezien het niet heel makkelijk en daarnaast zeer onpraktisch is om deze fout toe te exploiteren.
Ondanks dat er nog een aantal fouten zitten in het nieuwe Lightning Network van Bitcoin verwacht Tim Draper, risicokapitalist en bekend bitcoin voorstander, dat het nieuwe netwerk veel voordeel heeft voor Bitcoin en dat de koers tot wel $250.000 zou kunnen stijgen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie