Kevin Schijven Kevin Schijven
28/04/2020 13:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/04/2020 13:06

Bitcoin (BTC) koers naar $250.000, herhaalt miljardair Tim Draper

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers naar $250.000, herhaalt miljardair Tim Draper

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Tim Draper, risicokapitalist en bekend bitcoin (BTC) voorstander, zegt dat hij nog steeds achter zijn voorspelling staat. Volgens de miljardair zal de koers van bitcoin naar maar liefst $250.000 stijgen tegen het einde van 2022 of begin 2023.
Draper herhaalde al zijn prijsvoorspelling van $250.000 voor de grootste cryptocurrency meerdere malen dit jaar en vorig jaar. Tijdens de Virtual Blockchain Week op 27 april meldde Draper dat hij zich aan zijn voorspelling vasthoudt:

“Dat is mijn voorspelling. Daar houdt ik aan vast. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat gebeuren. Het is best grappig.”

Draper noemt een aantal redenen op waarom hij zo bullish is over bitcoin. Ten eerst zal het enorme stimuleringspakket van meerdere biljoenen, die de Amerikaanse overheid heeft ingezet in de strijd tegen het coronavirus, ervoor zorgen dat de waarde van de Amerikaanse dollar zal dalen. Volgens Draper zal dit steeds meer “mensen naar crypto sturen.”
Ten tweede verwacht Draper dat de adoptie van bitcoin sterk zal toenemen in de komende jaren, vooral doordat de detailhandel de voordelen ervan zal inzien:

“Plotseling zullen de winkeliers zeggen: Oh, je bedoelt dat ik niet elke keer 2,5 tot 4 procent aan de banken hoef te betalen als iemand met zijn creditcard betaalt?”

Draper meldt dat OpenNode hier enorm bij kan helpen. OpenNode is een bitcoin-betalingsverwerker dat gebruikmaakt van het Lightning Network (LN). LN is een zogeheten schalingsoplossing voor het BTC-netwerk dat snellere transacties mogelijk maakt. Draper investeerde eind 2018 $1,25 miljoen in het bedrijf.
Mocht de voorspelling van Draper niet uitkomen dan belooft hij een “rauw ei” op te eten, een verwijzing naar John McAfee die beloofde zijn jonge heer te consumeren mocht zijn voorspelling van $1 miljoen voor bitcoin niet uitkomen. Dat deed hij, zoals verwacht, uiteindelijk niet.
Onlangs bracht Draper een WordPress plug-in uit waarmee men een “eigen cryptocurrency-exchange” kan opereren.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie