Kevin Schijven Kevin Schijven
06/01/2020 18:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/01/2020 18:15

John McAfee zegt dat voorspelling van $1 miljoen voor bitcoin (BTC) een list was

Nieuws
John McAfee zegt dat voorspelling van $1 miljoen voor bitcoin (BTC) een list was

De excentrieke miljardair John McAfee amuseerde de cryptocurrency-wereld toen hij beweerde dat hij zijn jongeheer zou opeten als zijn voorspelling van $1 miljoen voor bitcoin (BTC) niet uitkomt.

Toen ik eind 2020 voorspelde dat Bitcoin $500.000 waard zou zijn, gebruikte ik een model dat eind 2017 een waarde van $5.000 voorspelde. BTC is veel sneller gegroeid dan mijn model veronderstelde. Ik voorspel nu Bitcoin op $1 miljoen tegen het einde van 2020. Ik zal nog steeds mijn lul opeten als ik het mis heb.

Zei McAfee in 2017. Daar komt de voormalig eigenaar van McAfee antivirus dus nu op terug en beweert dat het een list was:

Mijn lul eten over 12 maanden? Een list om nieuwe gebruikers aan boord te krijgen. Het werkte.

Bitcoin was de eerste. Het is een oude technologie. Iedereen weet het. Nieuwere blockchains hebben privacy, smart contracts, gedistribueerde apps en meer.

Bitcoin is onze toekomst? Was de Model T de toekomst van de auto?

De Twittergemeenschap laat weten niet onder de indruk te zijn van de leugen:

Word verdomme wakker. Welke idioot denkt dat iemand ooit zijn eigen leuter gaat opeten? Vooral op tv! Ben jij die idioot? God… ik hoop dat geen van mijn volgers zo dom is.

Dat hij zijn snikkel toch niet gaat consumeren zal niemand verbazen. Interessanter is wellicht dat hij plotseling niet meer zo sterk in bitcoin gelooft als voorheen. Hij was altijd enorm bullish over bitcoin, maar volgens hem is het nu blijkbaar verouderde technologie. Hij vergelijkt bitcoin met de Ford Model T, de eerste auto die verkocht werd op de markt in 1908.
Op welke andere cryptocurrency hij doelt is onduidelijk, wellicht bedoelt hij ethereum (ETH), de populairste blockchain en cryptocurrency (na bitcoin) op de markt die de bovenstaande functies ondersteunt. Hij lijkt ook een fan van Monero (XMR) te zijn.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie