Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
25/02/2020 11:22 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/02/2020 11:22

Tim Draper blijft bullish op Bitcoin (BTC) en past voorspelling van koers niet aan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Tim Draper blijft bullish op Bitcoin (BTC) en past voorspelling van koers niet aan

De Dow Jones, Amerika’s oudste aandelenindex, sloot afgelopen maandag diep in het rood en noteerde het grootste verlies in twee jaar tijd met een daling van bijna 3,6%. Terwijl de Amerikaanse aandelenmarkt wankelt maakt investeerder en miljardair Tim Draper bekend dat hij een half jaar geleden al uit de markt is gestapt.
Draper werd geïnterviewd in het zakelijk nieuwsprogramma Squawk Alley van CNBC, waarin de oprichter van het venture capital-bedrijf Draper Associates aangaf dat het gros van zijn investeringen in cryptocurrency zit.

Ik moet toegeven, ik ben al een half jaar uit de markt. Het voelde nogal ambitieus, en ik heb het gros van m’n spul naar crypto en Bitcoin verplaatst. Ik denk dat het een safe haven is, en ik denk dat deze correctie, het kan meer worden, maar ik denk dat we een interessant verloop gaan zien.

Eind vorig jaar deed Draper nog de voorspelling dat de koers van bitcoin (BTC) naar een waarde van $250.000 zal stijgen na de halving in mei van dit jaar. Eerder deze maand brak bitcoin nog door de psychologische grens van $10.000, maar hierop volgde een correctie waarmee de moeder aller cryptocurrencies weer uitkwam op $9.575. Toch geeft Draper aan nog steeds achter zijn voorspelling te staan:

Ik denk dat Bitcoin in 2022, of misschien begin 2023, de $250.000 zal aantikken, en dat is een flinke move vanaf waar we ons nu bevinden. Ik denk dat ’t zal komen doordat Bitcoin de favoriete munteenheid zal worden. Bitcoin is nu nog niet heel makkelijk over te dragen, maar dat zal het uiteindelijk wel zijn, en dan heb je een keuze. Je zal kunnen zeggen ‘hé, wil ik de bank 2,5% tot 4% betalen, elke keer dat ik m’n creditcard gebruikt?’ of ‘wil ik een munteenheid die makkelijk, open, transparant, wereldwijd en niet aan een politieke kracht gebonden is. Dit is het. Op een gegeven moment zullen mensen de overstap maken en Bitcoin zal de grote winnaar zijn.

Draper legt verder uit dat hij verwacht dat mensen overstappen op iets beters en stelt hardop de vraag of winkeliers nog wel zullen willen afdragen aan creditcardmaatschappijen. Hij verwacht dat Bitcoin op een gegeven moment snel en gemakkelijk genoeg is om het enige echte alternatief te zijn.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Warren Buffett

Draper ging ook nog in op Warren Buffett, de Amerikaanse zakenman, investeerder en multimiljardair. Buffett, die niet bepaald een voorstander van Bitcoin is en het zelfs rattengif in het kwadraat noemde, beweert dat Bitcoin geen waarde heeft. Draper zegt dat dit soort uitspraken gebaseerd zijn op angst. Zo legt hij uit dat Buffett veel te verliezen heeft aan een decentrale economie, gezien hij substantieel aandeel heeft in banken en verzekeringsmaatschappijen.

Heb je gisteren de technische analyse van David gemist? In zijn nieuwe analyse van de bitcoin koers (BTC) bespreekt David of een rally aanstaande is of dat er nog wat daling in het vat zit.
Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie