Rico Engelbarts
20/11/2018 18:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/11/2018 18:33

Lightning Network ziet toename van 200% in netwerkcapaciteit Bitcoin (BTC)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
lightning_network_ziet_toename_van_200_procent_in_netwerkcapaciteit_bitcoin_BTC

Foto: Dan Martin Maghiar/Shutterstock

In de afgelopen vier maanden heeft de totale marktwaarde van cryptocurrency zo’n $140 miljard zien verdampen, maar ondanks deze ellende heeft het Lightning Network van Bitcoin (BTC) in dezelfde periode een toename van 200% in het netwerkcapaciteit van BTC laten zien. In de afgelopen weken zag het netwerk haar capaciteit zelfs verdubbelen.
Het Lightning Network is anderhalf jaar geleden het leven in geroepen om de problemen met de schaalbaarheid van Bitcoin op te lossen. Met een capaciteit van slechts 7 transacties per seconde is die zeer beperkt als je bedenkt dat Visa bijvoorbeeld 4.000 transacties per seconde kan verwerken. Het Lightning Network is een off-chain laag bovenop het hoofdnetwerk van Bitcoin, waarbij gebruikers onderling een payment channel openen en, zolang het saldo op de payment channel maar toereikend is, ongelimiteerd transacties over en weer kunnen maken zonder dat er gebruik gemaakt wordt van de blockchain van Bitcoin. Alleen voor het openen en sluiten van zo’n payment channel wordt gebruik gemaakt van de blockchain en daarmee neemt de netwerkcapaciteit aanzienlijk toe.

Het Lightning Network is vooral bedoeld voor kleine transacties maar met een toename van 200% heeft het totaalbedrag aan transacties ongeveer $1,9 miljoen bereikt. Met een netwerkcapaciteit van 421 BTC is het de afgelopen maand exponentieel gegroeid. Volgens gegevens van 1ML telt het netwerk 4.111 knooppunten (nodes) terwijl het aantal payment channels tegen de 12.000 loopt. Vanwege het gedecentraliseerde karakter van het Lightning Network zijn deze statistieken echter benaderingen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie