Timo Bult Timo Bult
23/06/2020 15:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/06/2020 15:46

Bitcoin (BTC) lijkt support bij $9.400 te bevestigen, dagelijkse grafiek toont bullish signalen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) lijkt support bij $9.400 te bevestigen, dagelijkse grafiek toont bullish signalen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) begon onlangs aan een opwaartse beweging nadat de koers een periode zijwaarts handelde. Deze stijging bracht de bitcoin koers naar de volgende weerstand bij $9.800 maar sloeg daar al snel weer af. In de loop van de dag kon bitcoin steun vinden, wat een positief teken is voor eventuele verdere stijgingen.

Bitcoin (BTC) vindt steun bij $9.400

Zoals vanochtend al op Crypto Insiders gelezen kon worden, steeg bitcoin onlangs ruim $500 in waarde. Bitcoin kon zodoende de weerstandszone bij $9.800 aantikken. Tot een verdere stijging kwam het op dat moment nog niet.
Bitcoin zakte weer iets terug en begon weer richting de $9.400 te handelen. Daar vond de koers aan het begin van de middag steun waarna BTC weer iets in waarde kon stijgen. Mocht bitcoin inderdaad boven de $9.400 kunnen blijven, waar het op dit moment op lijkt, dan is een nieuwe test van de $9.800 mogelijk.
Kijken we naar de dagelijkse grafiek dan zijn er op de momentum-indicatoren een aantal bullish signalen te zien. De Relative Strength Index (RSI) is door de 50 gestegen en lijkt mogelijk de neerwaartse trendlijn die sinds 8 mei werd gevormd, te kunnen doorbreken. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) staat daarnaast op het punt een om een bull cross te vormen.

Altcoins beginnen aan te trekken

Naast bitcoin zijn er bij de altcoins op dit moment ook groene cijfers te vinden. De top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie kleurt volledig groen, met als grootste stijger Crypto.com Coin (CRO), dat 2,4 procent in waarde kon stijgen.
Ethereum (ETH), de grootste altcoin, staat 1,8 procent in de plus en is nu $253,60 waard. Ripple (XRP) blijft enigszins achter en staat slechts 0,6 procent in de plus, waarmee de nummer 4 nu $0,1888 waard is.
Al met al ziet de gehele cryptomarkt weer een flinke stijging in waarde. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn op dit moment $274,9 miljard waard na sinds maandag met $10 miljard in waarde te zijn gestegen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie