Timo Bult Timo Bult
23/06/2020 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/06/2020 07:00

Bitcoin (BTC) stijgt $525 in waarde en bereikt volgende halte op weg naar de $10.000

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) stijgt $525 in waarde en bereikt volgende halte op weg naar de $10.000

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat de bitcoin (BTC) koers weer in beweging leek te komen. Bitcoin kon gisteren uiteindelijk enkele honderden dollars in waarde stijgen, mede als gevolg van een gerucht omtrent PayPal.

Bitcoin (BTC) klimt door MA’s en bereikt volgende weerstandszone

Gedurende de dag gisteren was te zien dat bitcoin tijdens zijn stijging even moeite had met een aantal moving averages (MA). Met name de 100- en 200-MA op de 4-uurs grafiek boden even weerstand tijdens de opwaartse beweging.
Dit weerhield de bulls er uiteindelijk niet van om BTC verder door te drukken. Het resultaat is een lange groene candle voor gisteren. Gisteren zette bitcoin al met al een stijging in van $9.267 naar een high van $9.792 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Dit komt neer op een stijging van $525.
Naast het feit dat de bitcoin koers al enige tijd stabiel was en de kans op meer volatiliteit hiermee toenam, is er ook een gerucht dat PayPal mogelijk bitcoin zal gaan integreren. De aanname is dat mede door dit gerucht, de bitcoin koers een flinke zet in de rug kreeg. Later vandaag zal op Crypto Insiders meer informatie verschijnen over de eventuele integratie van bitcoin door PayPal.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.628 op Coinbase. De koers is dus weer iets teruggezakt nadat het de eerdergenoemde high bereikte. Naast het feit dat de Relative Strength Index (RSI) het overbought gebied aantikte, ligt hier ook de volgende belangrijke weerstand. Mocht bitcoin de $9.800 de komende dag kunnen doorbreken dan is een nieuwe test van de $10.000 de volgende logische stap. Naar beneden zal bitcoin nu bij $9.600 mogelijk steun kunnen vinden.
Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat, mocht de geschiedenis zich herhalen, een volgende bullrun waarschijnlijk in juli zou beginnen. Dit stelt Ki Young Ju van CryptoQant op basis van het feit dat whales in maart grote hoeveelheden bitcoin bij exchanges hebben weggehaald.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie