Timo Bult Timo Bult
22/06/2020 18:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/06/2020 18:33

'Koop bitcoin (BTC) wanneer de whales hun bitcoin terugtrekken van de exchanges'

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Koop bitcoin (BTC) wanneer de whales hun bitcoin terugtrekken van de exchanges'

Het traden met bitcoin (BTC) kan een ingewikkelde bezigheid zijn. Analyses kunnen worden uitgevoerd over allerlei data en verschillende patronen kunnen daar vervolgens uitgehaald worden. De CEO van on-chain data-analysebedrijf CryptoQant, Ki Young Ju, publiceerde eerder vandaag een grafiek waar zo’n interessant patroon uitgehaald kan worden.
Op basis van hoeveel bitcoin whales, wallets met grote hoeveelheden bitcoin in bezit, van exchanges weghalen, herkent Ju een patroon. Het viel hem namelijk op dat vaak vier maanden na een piek van deze opnames door whales, een bullrun volgt. Hij keek hiervoor naar de bullruns van 2017 en 2019:

KOOP #BTC wanneer whales bitcoins van exchanges halen. De BULL-markt begint gewoonlijk vier maanden nadat de gemiddelde opnames vanaf exchanges een jaarlijks hoogtepunt bereikt.


En dit signaal is onlangs weer afgegeven. Afgelopen maart bereikte het aantal opnames namelijk weer een piek te midden van de chaos die werd veroorzaakt door het coronavirus. Het lijkt er dus op dat whales goed in hebben kunnen kopen tijdens de enorme dip die bitcoin toen maakte, wat wellicht een goed teken is. Ju voegt het volgende aan zijn analyse toe:

Volgens de laatste gegevens zal de #BTC BULL-markt waarschijnlijk medio juli starten.


Zoals altijd geldt dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor de toekomst. Het patroon is echter wel interessant. De afgelopen tijd is de situatie op de markt wat saai, met een zeer lage volatiliteit tot gevolg. Vandaag leek er echter eindelijk wat beweging in te zijn gekomen. Mogelijk zien we dus in juli weer meer volatiliteit en wie weet een mooie bullrun!
Benieuwd hoe onze analist Michiel naar de huidige situatie kijkt? Kijk dan hier naar zijn wekelijkse bitcoin koersvideo.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie