Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

‘Koop bitcoin (BTC) wanneer de whales hun bitcoin terugtrekken van de exchanges’

Het traden met bitcoin (BTC) kan een ingewikkelde bezigheid zijn. Analyses kunnen worden uitgevoerd over allerlei data en verschillende patronen kunnen daar vervolgens uitgehaald worden. De CEO van on-chain data-analysebedrijf CryptoQant, Ki Young Ju, publiceerde eerder vandaag een grafiek waar zo’n interessant patroon uitgehaald kan worden.

Op basis van hoeveel bitcoin whales, wallets met grote hoeveelheden bitcoin in bezit, van exchanges weghalen, herkent Ju een patroon. Het viel hem namelijk op dat vaak vier maanden na een piek van deze opnames door whales, een bullrun volgt. Hij keek hiervoor naar de bullruns van 2017 en 2019:

KOOP #BTC wanneer whales bitcoins van exchanges halen. De BULL-markt begint gewoonlijk vier maanden nadat de gemiddelde opnames vanaf exchanges een jaarlijks hoogtepunt bereikt.

- Advertentie -

En dit signaal is onlangs weer afgegeven. Afgelopen maart bereikte het aantal opnames namelijk weer een piek te midden van de chaos die werd veroorzaakt door het coronavirus. Het lijkt er dus op dat whales goed in hebben kunnen kopen tijdens de enorme dip die bitcoin toen maakte, wat wellicht een goed teken is. Ju voegt het volgende aan zijn analyse toe:

Volgens de laatste gegevens zal de #BTC BULL-markt waarschijnlijk medio juli starten.

Zoals altijd geldt dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor de toekomst. Het patroon is echter wel interessant. De afgelopen tijd is de situatie op de markt wat saai, met een zeer lage volatiliteit tot gevolg. Vandaag leek er echter eindelijk wat beweging in te zijn gekomen. Mogelijk zien we dus in juli weer meer volatiliteit en wie weet een mooie bullrun!

Benieuwd hoe onze analist Michiel naar de huidige situatie kijkt? Kijk dan hier naar zijn wekelijkse bitcoin koersvideo.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.470,80 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.470,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...