Timo Bult Timo Bult
05/07/2020 07:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/07/2020 07:55

Bitcoin (BTC) maakt een kleine stuiter, vechain (VET) 32 procent in de plus

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) maakt een kleine stuiter, vechain (VET) 32 procent in de plus

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren aan het eind van de middag leek het dan toch even te gebeuren, bitcoin (BTC) begon te stijgen. De koers leek hiermee door de 50-Moving Average (MA) op de 4-uurs grafiek te breken. Helaas bleek het hier niet om een overtuigende uitbraak te gaan. Toch is er in deze saaie markt nog wat spectaculairs te zien. VeChain (VET) staat namelijk meer dan 30 procent in de plus.

Bitcoin (BTC) na klein sprongetje weer terug bij af

Het zal je niet ontgaan zijn; de bitcoin koers doet weinig en handelt vooral zijwaarts. Gisteren aan het eind van de middag kon BTC echter plotseling even stijgen. Dit bracht de koers van een prijs van $9.060 tot een lokale piek van $9.195.

Met de stijging van gisteren waren mijn ogen op het volume gericht. Ondanks het er even goed uitzag kon bitcoin helaas niet doorzetten.

Aldus, Dennis Soemai van Bitdenex.
De stijging ging gepaard met een kleine toename in het handelsvolume maar in de uren erna nam dit volume weer af en zakte ook de koers weer terug. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.062 op cryptocurrency exchange Coinbase en is dus weer terug bij af. Een nieuwe uitbraak boven de weerstand bij $9.100 blijft hiermee uit waarmee de belangrijkste dichtstbijzijnde support-zone weer bij $9.000 ligt.

VeChain (VET) middenin monsterrally

Terwijl er binnen de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie weinig gebeurt, is op plek 20 een enorme stijger te zien. VeChain staat daar maar liefst 32,4 procent in de plus en heeft hiermee een waarde van $0,0142.
Waar de stijging vandaag komt is niet helemaal duidelijk. Zo zijn er geen grote ontwikkelingen aangekondigd binnen het project. Het lijkt er dus op dat het om een klassieke uitbraak boven een belangrijke weerstandszone gaat. Met dergelijke stijgingen moet men overigens goed oppassen. Vaak wordt een correctie steeds aannemelijker hoe hoger de koers stijgt.
Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat Dan Held van crypto exchange Kraken verwacht dat bitcoin tot een prijs van maar liefst $1 miljoen kan stijgen. Daarnaast zegt hij te verwachten dat BTC uiteindelijk een “heel saaie” activaklasse zal worden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie