Kevin Schijven Kevin Schijven
17/08/2020 14:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/08/2020 14:55

Bitcoin (BTC) mining hash rate bereikt nieuwe all-time high (ATH)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) mining hash rate bereikt nieuwe all-time high (ATH)

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Er was afgelopen weekend weinig beweging te zien in de koers van bitcoin (BTC), die vooralsnog onder het weerstandsniveau van $12.000 blijft hangen.
De hash rate, oftewel de totale rekenkracht, van het bitcoin-netwerk bereikte echter een nieuwe all-time high (ATH) op 16 augustus.
Het BTC-netwerk behaalde gisteren een hash rate van 129,075 exahashes per seconde (EH/s) volgens gegevens van blockchain.com. Gegevens van Coin Metrics tonen ook een ATH op 16 augustus, maar dan van 128,057 EH/s. Dit verschil is te verklaren doordat het schattingen zijn van de gemiddelde hash rate. Daardoor is er enige variantie te zien is in de cijfers.
Een hoge hash rate duidt op een gezond en veilig netwerk. Ook betekent het dat er geen sprake is van een zogenaamde “mining death spiral.” Er bestond namelijk een vrees in de markt dat bitcoin-miners wellicht massaal zullen capituleren na de halving van bitcoin in mei, maar doordat de prijs van bitcoin stand weet te houden boven $10.000 blijft mining vooralsnog winstgevend.
Een hoge hash rate betekent echter meestal ook dat de zogeheten moeilijkheidsgraad weer omhoog zal gaan. De verwachting is dat deze met ongeveer 5% zal stijgen, ook naar een nieuwe ATH.


Van het weekend kwam naar buiten dat Marathon Patent Group, één van de eerste Nasdaq beursgenoteerde mining bedrijven, onlangs 10.500 Antminer S-19 Pro apparaten heeft ingekocht van Bitmain voor een prijs van maar liefst $23 miljoen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie