Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) na dipje weer boven de $6.400, altcoins kleuren groen

Bitcoin (BTC) na dipje weer boven de $6.400, altcoins kleuren groen

Gisternacht kwam de bitcoin (BTC) koers even onder de $6.000 terecht. Vanaf dat prijsgebied kon BTC echter weer herstellen en zelfs een aantal weerstandsniveaus doorbreken. Daarnaast kleuren op het moment van schrijven ook de altcoins groen!

In de nacht van 29 op 30 maart bereikte bitcoin een low van $5.853 op cryptocurrency exchange Coinbase. Vanaf hier kon de koers echter sterk herstellen. In de loop van de dag doorbrak bitcoin de weerstand bij $6.200 om gisteravond laat ook de $6.400 weer te doorbreken.

- Advertentie -

Verdere stijgingen bleven sindsdien uit met BTC dat nu op de uurlijkse grafiek lagere highs vormt en al twee keer het support bij $6.400 testte. Dit laatste prijsniveau blijft daarom een van de belangrijkste prijsniveaus om op dit moment in de gaten te houden.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $6.473 op Coinbase. Het eerstvolgende support ligt dus bij $6.400. Mocht bitcoin hier opnieuw doorheen zakken dan ligt bij $6.200 mogelijk de volgende steun. In de situatie waarin bitcoin verder weet te stijgen zal het prijsniveau van $6.600 het volgende obstakel kunnen vormen. Hier ondervond de koers afgelopen nacht voor het eerst weerstand. Nu bitcoin (BTC) kopen? Surf naar het Nederlandse Bitvavo en verhandel de eerste €1.000 zonder handelskosten!

Ethereum (ETH), ripple (XRP) en bitcoin cash (BCH) in het groen

Naast bitcoin, dat volgens CoinMarketCap ruim 4% in de plus staat, tonen de altcoins op dit moment ook stijgingen. Zo staat ethereum (ETH) bijna 2% in de plus waarmee de grootste altcoin op dit moment nu $132,60 waard is.

Ripple’s XRP (XRP) steeg de afgelopen 24 uur 1,5% en is nu $0,1726 waard. Op plek vijf op basis van marktkapitalisatie staat bitcoin cash (BCH) met een stijging in waarde van 2,7%. BCH komt hiermee op een waarde van $219,2 te staan. De grootste stijger van de top 10 is op dit moment zijn grote rivaal, bitcoin SV (BSV). BSV toont een stijging van 6,8% en is $165,40 waard.

Terwijl het de meesten lukt om het geduld te bewaren en de situatie te aanschouwen ziet analist David een aantal interessante ontwikkelingen in de koers van bitcoin (BTC): wederom bullish signalen! Toch is er volgens David reden om voorzichtig te zijn, zoals hij beschrijft in zijn net verschenen bitcoin koers analyse.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.106,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.167,36 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.173,57 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.178,61 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.