Timo Bult Timo Bult
31/03/2020 07:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/03/2020 07:14

Bitcoin (BTC) na dipje weer boven de $6.400, altcoins kleuren groen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) na dipje weer boven de $6.400, altcoins kleuren groen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisternacht kwam de bitcoin (BTC) koers even onder de $6.000 terecht. Vanaf dat prijsgebied kon BTC echter weer herstellen en zelfs een aantal weerstandsniveaus doorbreken. Daarnaast kleuren op het moment van schrijven ook de altcoins groen!
In de nacht van 29 op 30 maart bereikte bitcoin een low van $5.853 op cryptocurrency exchange Coinbase. Vanaf hier kon de koers echter sterk herstellen. In de loop van de dag doorbrak bitcoin de weerstand bij $6.200 om gisteravond laat ook de $6.400 weer te doorbreken.
Verdere stijgingen bleven sindsdien uit met BTC dat nu op de uurlijkse grafiek lagere highs vormt en al twee keer het support bij $6.400 testte. Dit laatste prijsniveau blijft daarom een van de belangrijkste prijsniveaus om op dit moment in de gaten te houden.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $6.473 op Coinbase. Het eerstvolgende support ligt dus bij $6.400. Mocht bitcoin hier opnieuw doorheen zakken dan ligt bij $6.200 mogelijk de volgende steun. In de situatie waarin bitcoin verder weet te stijgen zal het prijsniveau van $6.600 het volgende obstakel kunnen vormen. Hier ondervond de koers afgelopen nacht voor het eerst weerstand. Nu bitcoin (BTC) kopen? Surf naar het Nederlandse Bitvavo en verhandel de eerste €1.000 zonder handelskosten!

Ethereum (ETH), ripple (XRP) en bitcoin cash (BCH) in het groen

Naast bitcoin, dat volgens CoinMarketCap ruim 4% in de plus staat, tonen de altcoins op dit moment ook stijgingen. Zo staat ethereum (ETH) bijna 2% in de plus waarmee de grootste altcoin op dit moment nu $132,60 waard is.
Ripple’s XRP (XRP) steeg de afgelopen 24 uur 1,5% en is nu $0,1726 waard. Op plek vijf op basis van marktkapitalisatie staat bitcoin cash (BCH) met een stijging in waarde van 2,7%. BCH komt hiermee op een waarde van $219,2 te staan. De grootste stijger van de top 10 is op dit moment zijn grote rivaal, bitcoin SV (BSV). BSV toont een stijging van 6,8% en is $165,40 waard.
Terwijl het de meesten lukt om het geduld te bewaren en de situatie te aanschouwen ziet analist David een aantal interessante ontwikkelingen in de koers van bitcoin (BTC): wederom bullish signalen! Toch is er volgens David reden om voorzichtig te zijn, zoals hij beschrijft in zijn net verschenen bitcoin koers analyse.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie