Timo Bult Timo Bult
06/05/2020 17:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/05/2020 17:36

Bitcoin (BTC) naar $288.000 betekent mogelijk oorlog, aldus PlanB

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) naar $288.000 betekent mogelijk oorlog, aldus PlanB

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Mocht bitcoin (BTC) inderdaad het stock-to-flow (S2F) model blijven volgen, dan zou dit in de toekomst mogelijk kunnen leiden tot oorlog. Dat stelt de Nederlandse analist PlanB, die het model voor het eerst op bitcoin toepaste, tijdens een podcast van Stephan Livera. PlanB zal niet meer op sociale media verschijnen als bitcoin inderdaad de prijs van $288.000 bereikt.
Onlangs publiceerde PlanB een vernieuwde versie van het S2F-model. Het nieuwe model, S2FX genaamd, houdt rekening met de verschillende fasen waarin bitcoin heeft gezeten. Uit dit nieuwe model blijkt dat bitcoin in de toekomst wel eens naar de $288.000 kan gaan stijgen.
Mocht de BTC koers ooit op dit punt uitkomen dan “zal dat geen mooi plaatje opleveren,” aldus de analist. Hij zegt om deze reden van sociale media te verdwijnen:

Ik zal mij stilhouden als het model succesvol is, want als het model succesvol is, zal het geen mooi plaatje zijn, […] Het zal smerig zijn, het zal misschien oorlog zijn – sommige mensen hebben Bitcoins, sommige mensen hebben geen Bitcoin, sommige landen hebben Bitcoins, sommige hebben geen Bitcoins, het zal de Amerikaanse dollar zijn reserve verliezen status, het zal geopolitiek zijn, het zal militair zijn.

Daarnaast zei hij echter ook dat wanneer het model niet meer klopt, hij zal blijven. In dat geval “hebben we een nieuw model nodig,” zegt de analist.
Het S2F-model houdt rekening met de instroom van nieuwe bitcoin ten opzichte van het huidige aanbod. Het model kan op verschillende activa worden toegepast zoals goud. Zodoende kan men bijvoorbeeld de schaarste van een activa vergelijken met andere activa en voorspellingen doen van de marktkapitalisatie.
Over slechts 5 dagen is het tijd voor de derde bitcoin halving. Dit is een belangrijk moment voor PlanB. De komende tijd zal namelijk duidelijk worden of zijn model standhoudt in de nieuwe situatie waarin bitcoin schaarser zal worden.
Bekijk hier het gehele interview met PlanB:

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie