Bitcoin (BTC) naar $288.000 betekent mogelijk oorlog, aldus PlanB

Bitcoin (BTC) naar $288.000 betekent mogelijk oorlog, aldus PlanB

Mocht bitcoin (BTC) inderdaad het stock-to-flow (S2F) model blijven volgen, dan zou dit in de toekomst mogelijk kunnen leiden tot oorlog. Dat stelt de Nederlandse analist PlanB, die het model voor het eerst op bitcoin toepaste, tijdens een podcast van Stephan Livera. PlanB zal niet meer op sociale media verschijnen als bitcoin inderdaad de prijs van $288.000 bereikt.

Onlangs publiceerde PlanB een vernieuwde versie van het S2F-model. Het nieuwe model, S2FX genaamd, houdt rekening met de verschillende fasen waarin bitcoin heeft gezeten. Uit dit nieuwe model blijkt dat bitcoin in de toekomst wel eens naar de $288.000 kan gaan stijgen.

Mocht de BTC koers ooit op dit punt uitkomen dan “zal dat geen mooi plaatje opleveren,” aldus de analist. Hij zegt om deze reden van sociale media te verdwijnen:

Advertentie

Ik zal mij stilhouden als het model succesvol is, want als het model succesvol is, zal het geen mooi plaatje zijn, […] Het zal smerig zijn, het zal misschien oorlog zijn – sommige mensen hebben Bitcoins, sommige mensen hebben geen Bitcoin, sommige landen hebben Bitcoins, sommige hebben geen Bitcoins, het zal de Amerikaanse dollar zijn reserve verliezen status, het zal geopolitiek zijn, het zal militair zijn.

Daarnaast zei hij echter ook dat wanneer het model niet meer klopt, hij zal blijven. In dat geval “hebben we een nieuw model nodig,” zegt de analist.

Het S2F-model houdt rekening met de instroom van nieuwe bitcoin ten opzichte van het huidige aanbod. Het model kan op verschillende activa worden toegepast zoals goud. Zodoende kan men bijvoorbeeld de schaarste van een activa vergelijken met andere activa en voorspellingen doen van de marktkapitalisatie.

Over slechts 5 dagen is het tijd voor de derde bitcoin halving. Dit is een belangrijk moment voor PlanB. De komende tijd zal namelijk duidelijk worden of zijn model standhoudt in de nieuwe situatie waarin bitcoin schaarser zal worden.

Bekijk hier het gehele interview met PlanB:

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.001,00 Kopen
1
1
Bitonic
Reviewed
€15.906,70 Kopen
2
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.908,30 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€15.974,90 Kopen
4
4
SATOS
Reviewed
€16.157,20 Kopen
Laatste nieuws