Kevin Schijven Kevin Schijven
26/03/2020 15:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/03/2020 15:37

Bitcoin (BTC) naar $350.000 door 'Great Wealth Transfer,' aldus Kraken

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) naar $350.000 door Great Wealth Transfer, aldus Kraken

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Kraken, de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange, meldt dat bitcoin (BTC) naar maar liefst $350.000 kan stijgen door de vermogensoverdracht bekend als de “Great Wealth Transfer.”


Het onderzoeksteam van Kraken Intelligence bracht op 25 maart een rapport uit genaamd “Inheriting USDs & Acquiring BTCs: How ‘The Great Wealth Transfer’ Will Fuel ‘The Great Bitcoin Adoption.’”
Volgens het onderzoeksrapport zal er bijna $70 biljoen worden overgedragen van de Baby Boomer generatie naar de volgende: dat zijn generatie X en Y, ook bekend als de millennials. Kraken verwacht dat zelfs 70% van deze $70 biljoen in de komende zeven jaar al zal worden overgedragen.
Zouden millennials en gen X’ers vervolgens maar 5% hiervan investeren in bitcoin dan zou dat een totaal bedrag zijn van 971 biljoen dat geïnvesteerd wordt in de grootste cryptocurrency tegen 2030. Dat zou de prijs van bitcoin naar $350.000 brengen, al verwacht kraken dat dit pas tegen 2044 zal zijn.


Kraken baseert zijn conclusies grotendeels op het feit dat deze jongere generaties vaker in bitcoin investeren dan de oude. Kraken citeert een onderzoek van 2019 waaruit bleek dat 42% van ondervraagden tussen 18 en 34 waarschijnlijk van plan is bitcoin in de komende vijf jaar te kopen tegenover de maar 8% van 65-plussers.
Kraken meldt daarbij dat mochten de voorspelde cijfers niet kloppen, als Gen X en Y maar 1% van hun erfgoed zouden investeren in BTC, zou de prijs al naar $70.000 stijgen tegen 2044. En dit gaat alleen over de Verenigde Staten.
Gisteren zei Changpeng Zhao (CZ) van cryptocurrency-exchange Binance dat het niet moeilijk voor te stellen is dat bitcoin naar $100.000 kan stijgen kort na de aankondiging van het Amerikaanse steunpakket dat op kan lopen tot $6 biljoen omtrent het coronavirus. Ook Michael Novogratz meldt dat hij verwacht dat de aangekondigde regelingen jonge mensen zal leiden naar bitcoin.
Volgens onze analist David is het niet het moment om short te gaan en is hij nog steeds op zoek naar een long entry. Dat vergt wel geduld, want de situatie blijft gevaarlijk! Hoe zien de grafieken van bitcoin eruit en wat kan David je daar nog meer over vertellen? Lees het in zijn net verschenen technische analyse: Heb geduld!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie