Timo Bult Timo Bult
25/03/2020 15:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/03/2020 15:30

Steunpakket VS van $6 biljoen maakt bitcoin (BTC) prijs van $100.000 steeds realistischer

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Steunpakket VS van $6 biljoen maakt bitcoin (BTC) prijs van $100.000 steeds realistischer

Het coronavirus zorgt wereldwijd voor flinke chaos. Ook de economie heeft er flink onder te leiden. In de Verenigde Staten draait de geldprinter onderhand overuren in een poging om de economie een boost te geven. Volgens de CEO van cryptocurrency-exchange Binance Changpeng Zhao (CZ) is dit een van de redenen waarom een bitcoin (BTC) prijs van $100.000 helemaal niet onrealistisch is.
Onlangs kreeg de Federal Reserve (FED) de opdracht om zoveel geld bij te printen als nodig is om de economie te redden. Dit was nog een bevestiging dat de Amerikaanse dollar eigenlijk een oneindige voorraad heeft. Volgens vooraanstaande figuren uit de crypto-sector maakt dit de valuta onhoudbaar. Mede vanwege de mogelijke inflatie is een bitcoin prijs van $100.000 niet geheel ondenkbaar. In een tweet schreef CZ het volgende:

Nu we gewend raken om over biljoenen te praten, zal een bescheiden marktkapitalisatie van $2 biljoen van #bitcoin 1 BTC naar $100.000 brengen. Niet zo’n moeilijk voorstelbaar bedrag, toch?

Dan Hedl, Director of Business Development bij Kraken, stuurde een soortgelijk bericht de wereld in:

$6.000.000.000.000 stimuleringspakket voor slechts één land.

En jij denkt dat Bitcoin geen marktkapitalisatie van $2B kan bereiken? ($100.000/BTC)

Om het steunpakket van de Verenigde Staten nog maar even in perspectief te plaatsen; het pakket is 50 Bitcoin-netwerken waard:

Perspectief: de Verenigde Staten hebben zojuist de creatie aangekondigd van bijna 50 Bitcoins in dollarwaarde, uit het niets. Geen 50 BTC, maar 50 Bitcoin-netwerken.

Of de VS hun economie kunnen redden met het pakket is nog maar de vraag. Naast het feit dat president Donald Trump een ietwat laconieke houding heeft als het aankomt op de aanpak van de pandemie, verwacht IMF directeur Kristalina Georgieva een recessie die mogelijk erger is dan de crisis in 2007-2008. Volgens haar zal de economie pas in 2021 weer herstel tonen.
Volgens onze analist David is het niet het moment om short te gaan en is hij nog steeds op zoek naar een long entry. Dat vergt wel geduld, want de situatie blijft gevaarlijk! Hoe zien de grafieken van bitcoin eruit en wat kan David je daar nog meer over vertellen? Lees het in zijn net verschenen technische analyse: Heb geduld!
Ook onze analist Michiel pleit voor geduld! Volgens hem is de koers van bitcoin ons geduld aan het beproeven en hij vindt het geen probleem om te wachten op een mooie entry; die kan zowel rond de $6.500-7.000 liggen als aanzienlijk lager van hier. Hoor en zie meer in de dagelijkse koersvideo voor onze leden die we vandaag als freebie weggeven!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie