Federal Reserve kondigt nieuwe maatregelen aan: aandelenmarkt omlaag, maar bitcoin (BTC) omhoog

Gisteren leek de koers van bitcoin (BTC) nog moeite te hebben om boven $6.000 te blijven, maar vandaag is de prijs met meer dan 15% gestegen naar een waarde boven $6.700 op het moment van schrijven.

- Advertentie -

Ook altcoins doen het goed vandaag. Ethereum (ETH) toont tevens een stijging van meer dan 15% en komt boven $140 uit. XRP (XRP) staat 8% in de plus, bitcoin cash (BCH) 14%, litecoin (LTC) 12% en tezos (XTZ) zelfs 18%.

Gisteren werden nieuwe maatregelen aangekondigd in de Verenigde Staten om de effecten van de uitbraak van het coronavirus (Covid-19) op de economie te bestrijden.

De Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve (Fed), kondigde de ongelimiteerde opkoop van effecten als staatsleningen, obligaties en exchange-traded funds (ETF’s) aan. Er zit voor het eerst geen bedrag aan vast. De Fed meldt het volgende:

Het is duidelijk geworden dat onze economie met ernstige verstoringen te maken heeft. Agressieve maatregelen moeten worden genomen in de publieke en private sectoren om het verlies van banen en inkomens te beperken, en om een snel herstel te bevorderen wanneer de problemen afnemen.

Toch lijkt Wall Street vooralsnog niets van deze “onbeperkte quantitative easing (QE)” maatregelen aan te trekken. De S&P 500, Dow Jones en Nasdaq sloten gisteren allemaal met verlies. De cryptocurrency-markt (en de goudmarkt) tonen momenteel juist het tegengestelde.

Vorige week kondigde Fed voorzitter Jerome Powell nog aan dat het voor 700 miljard aan staatsobligaties en andere waardepapieren ging opkopen. Dat geld is alweer bijna op waardoor deze nieuwe maatregelen zijn aangekondigd. Neel Kashkari, president van de Fed, zei zondag op CBS’s 60 minutes, dat de Fed “oneindig veel geld” heeft:

- Advertentie -

Gevreesd werd dat de traditionele financiële markten wederom ook bitcoin mee zouden meetrekken. Volgens een recent onderzoek van Santiment staat de correlatie tussen bitcoin en S&P 500 op zijn hoogst in twee jaar tijd, wat meestal een slecht teken is voor bitcoin:

Echter toont de koers van bitcoin de afgelopen dagen juist een “ontkoppeling” van de aandelenmarkten, wat dus weer een goed teken is voor de grootste cryptocurrency op de markt:

Volgens onze analist David is het niet het moment om short te gaan en is hij nog steeds op zoek naar een long entry. Dat vergt wel geduld, want de situatie blijft gevaarlijk! Hoe zien de grafieken van bitcoin eruit en wat kan David je daar nog meer over vertellen? Lees het in zijn net verschenen technische analyse: Heb geduld!

Ook onze analist Michiel pleit voor geduld! Volgens hem is de koers van bitcoin ons geduld aan het beproeven en hij vindt het geen probleem om te wachten op een mooie entry; die kan zowel rond de $6.500-7.000 liggen als aanzienlijk lager van hier. Hoor en zie meer in de dagelijkse koersvideo voor onze leden die we vandaag als freebie weggeven!

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.722,20 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.739,40 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.809,90 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.814,30 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.012,00 Kopen
Laatste nieuws

“Bitcoin” zoekopdrachten in Nederland op hoogste punt sinds 2017, komt de...

0
Bitcoin (BTC) brak onlangs zijn recordprijs die in 2017 gevestigd werd. Het nieuwe record ging gepaard met enorme sprongen in de afgelopen maanden, dit...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...