Kevin Schijven Kevin Schijven
24/03/2020 10:52 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/03/2020 10:52

Federal Reserve kondigt nieuwe maatregelen aan: aandelenmarkt omlaag, maar bitcoin (BTC) omhoog

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Federal Reserve kondigt nieuwe maatregelen aan: aandelenmarkt omlaag, maar bitcoin (BTC) omhoog

Foto: Niphon Subsri/Shutterstock

Gisteren leek de koers van bitcoin (BTC) nog moeite te hebben om boven $6.000 te blijven, maar vandaag is de prijs met meer dan 15% gestegen naar een waarde boven $6.700 op het moment van schrijven.
Ook altcoins doen het goed vandaag. Ethereum (ETH) toont tevens een stijging van meer dan 15% en komt boven $140 uit. XRP (XRP) staat 8% in de plus, bitcoin cash (BCH) 14%, litecoin (LTC) 12% en tezos (XTZ) zelfs 18%.
Gisteren werden nieuwe maatregelen aangekondigd in de Verenigde Staten om de effecten van de uitbraak van het coronavirus (Covid-19) op de economie te bestrijden.
De Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve (Fed), kondigde de ongelimiteerde opkoop van effecten als staatsleningen, obligaties en exchange-traded funds (ETF’s) aan. Er zit voor het eerst geen bedrag aan vast. De Fed meldt het volgende:

Het is duidelijk geworden dat onze economie met ernstige verstoringen te maken heeft. Agressieve maatregelen moeten worden genomen in de publieke en private sectoren om het verlies van banen en inkomens te beperken, en om een snel herstel te bevorderen wanneer de problemen afnemen.

Toch lijkt Wall Street vooralsnog niets van deze “onbeperkte quantitative easing (QE)” maatregelen aan te trekken. De S&P 500, Dow Jones en Nasdaq sloten gisteren allemaal met verlies. De cryptocurrency-markt (en de goudmarkt) tonen momenteel juist het tegengestelde.
Vorige week kondigde Fed voorzitter Jerome Powell nog aan dat het voor 700 miljard aan staatsobligaties en andere waardepapieren ging opkopen. Dat geld is alweer bijna op waardoor deze nieuwe maatregelen zijn aangekondigd. Neel Kashkari, president van de Fed, zei zondag op CBS’s 60 minutes, dat de Fed “oneindig veel geld” heeft:


Gevreesd werd dat de traditionele financiële markten wederom ook bitcoin mee zouden meetrekken. Volgens een recent onderzoek van Santiment staat de correlatie tussen bitcoin en S&P 500 op zijn hoogst in twee jaar tijd, wat meestal een slecht teken is voor bitcoin:


Echter toont de koers van bitcoin de afgelopen dagen juist een “ontkoppeling” van de aandelenmarkten, wat dus weer een goed teken is voor de grootste cryptocurrency op de markt:


Volgens onze analist David is het niet het moment om short te gaan en is hij nog steeds op zoek naar een long entry. Dat vergt wel geduld, want de situatie blijft gevaarlijk! Hoe zien de grafieken van bitcoin eruit en wat kan David je daar nog meer over vertellen? Lees het in zijn net verschenen technische analyse: Heb geduld!
Ook onze analist Michiel pleit voor geduld! Volgens hem is de koers van bitcoin ons geduld aan het beproeven en hij vindt het geen probleem om te wachten op een mooie entry; die kan zowel rond de $6.500-7.000 liggen als aanzienlijk lager van hier. Hoor en zie meer in de dagelijkse koersvideo voor onze leden die we vandaag als freebie weggeven!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Goedkeuring ethereum ETF's kan tot grote koersexplosie leiden
Goedkeuring ethereum ETF’s kan tot grote koersexplosie leiden
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
Advertentie