Kevin Schijven Kevin Schijven
22/03/2020 15:51 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/03/2020 15:51

Gaat aandelenmarkt morgen weer onderuit en wordt bitcoin (BTC) wederom meegetrokken?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin blijft nog lang afhankelijk van de banken

Door de uitbraak van het coronavirus (Covid-19) ging de koers van bitcoin (BTC) hard onderuit vorige week. De prijs dook zelfs kort onder $5.000 richting de $4.500 op 13 en 16 maart, maar is sindsdien weer licht omhoog geklommen.
De afgelopen dagen heeft bitcoin een waarde boven $6.000 weten vast te houden, maar meerdere analisten vrezen dat er wellicht weer een nieuwe klap om de hoek staat te wachten voor de koers.
Afgelopen maandag wordt bestempeld als “Black Monday,” een zwarte dag voor de traditionele financiële markten. Zulke dalingen zagen de wereldwijde markten niet sinds de vorige Black Monday van de marktcrash uit 1987.
De vrees is dat op 23 maart ons wellicht weer een dergelijke Black Monday staat te wachten. Dat meldt bijvoorbeeld de populaire cryptoanalist MMCrypto vandaag op Twitter:

Belangrijk nieuws! Sommige aandelenmarkten zullen wellicht vanaf maandag sluiten! Ze zijn bang voor nog een Black Monday! Binnenkort zullen mensen beseffen dat je de blockchain van bitcoin niet kunt sluiten!

Chris Burniske, partner bij Placeholder, een crypto-risicokapitalist, meldt dat er wellicht weer een “verkoop alles” moment zal zijn en dat wederom de bitcoin- en altcoin-markten “niet gespaard” zullen blijven:


Mochten de financiële markten weer “doordraaien” en massaal verkopen uit paniek, dan verwacht Burniske dat de prijs van BTC wellicht naar $5.000, $4.000 of zelfs $3.000 kan zakken. De koersen van altcoins zouden dan ook nieuwe dieptepunten zien:


Toch meldt Burniske dat hij verwacht cryptocurrencies onder de best presterende assets zullen zijn tijdens deze coronacrisis:


De volgende dip zou dus wellicht een ideaal koopmoment kunnen zijn, maar we zullen af moeten wachten om te zien wat er daadwerkelijk gaat gebeuren. Zoals advocaat Jake Chervinsky onlangs zei kunnen bear-markten nog maanden lang aanhouden en bevinden we ons waarschijnlijk pas in de beginfases van deze pandemie:

Het kopen van de dip in aandelen vandaag klinkt als het kopen van de dip in bitcoin in februari 2018. De bear-markten lossen niet op in een maand, vooral niet tijdens een wereldwijde pandemie die nauwelijks begonnen is. Het kost de meeste mensen een paar maanden om te beseffen dat ze zich in een geheel nieuwe markt bevinden.

Onze analist Michiel deelde onlangs een koersvideo uit onze Crypto Insiders Members omgeving als freebie. Heb je ‘m gemist? Bekijk hem dan gauw hier!
Wekelijks neemt Crypto Insider David een macro update op voor leden van onze members-omgeving. Afgelopen dinsdag leek ons weer een mooi moment om deze waardevolle update met het grote publiek te delen. David gaat in op de vraag of het coronavirus het verloop van de markt verklaart. Stay safe!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie